GASIP İSRAİL JOE BİDEN'E YERLEŞKELER KONUSUNDA HANGİ TEKLİFİ GÖTÜRECEK?

İbranice yayın yapan bir gazete, İsrail rejiminin, Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria’da yeni yerleşim birimlerinin kurulmasına ilişkin 46'ncı ABD Başkanı Demokrat Parti'li Joe Biden'ın liderliğindeki yönetime yeni bir formül sunmaya hazırlandığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1505 Tarih: 30 Ocak 2021 14:19
GASIP İSRAİL JOE BİDEN'E YERLEŞKELER KONUSUNDA HANGİ TEKLİFİ GÖTÜRECEK?

Israel Hayom gazetesinin son sayısında yer alan bilgilere göre, Tel Aviv otoritesi ile yeni ABD yönetimi arasında halen çözüme kavuşturulamayan meselelerin başında Batı Şeria’da Yahudiler için yerleşim birimlerin kurulması geliyor. Haberde ayrıca, geçtiğimiz günlerde görev başına gelen ABD’li yetkililerin, yasa dışı yerleşim birimlerine ilişkin İsrail planlarına sıcak bakmayacağına dikkat çekildi.

Siyonist emellere hizmet eden söz konusu gazete, İsrailli yöneticilerin, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde olduğu gibi, yerleşim birimleri hususunda yeni ABD yönetimiyle karşı karşıya gelmemek için yoğun çaba gösterdiğinin altını çizdi.

İsrail’in, Donald Trump'ın 4 yıllık görev süresince her hangi bir sorun yaşamadığına işaret edilen haberde, işgalci diplomatların, ABD’nin yerleşim birimlerine desteğini sürdürmesi için ABD yönetimine yeni bir formül sunma hazırlığı içinde olduğu aktarıldı.

Filistinli araştırmacılar, Siyonist İsrail’in, eski ABD Başkanı Trump’ın, Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme yoluyla yeni bir emrivaki yapmak için sinsi planlarına hız verdiğini belirtmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar