IRAK EHLİ SÜNNET ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI HALİD EL MOLLA'DAN ŞEHİT SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı, Fars Habere verdiği özel röportajda, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin dünyanın Irak’a sırtını döndüğü bir dönemde Irak halkını savunmaya koştuğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1894 Tarih: 07 Ocak 2021 02:00
IRAK EHLİ SÜNNET ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI HALİD EL MOLLA'DAN ŞEHİT SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Doktor Halid el-Molla, Fars Habere verdiği özel röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Irak şehirleri, özellikle Irak'ın Sünni bölgeleri IŞİD teröristlerinin eline geçtiğinde, dünya Irak'a sırtını döndü ve Irak halkını savunan İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı General Hacı Kasım Süleymani oldu’ 

Halid el-Molla, Irak Başbakanının danışmanının General Süleymani’ye yaptığı hakaret içerikli sözler hakkında şunları söyledi: ‘Süleymani, aşırılık yanlılarının halka zulmettiğini görünce, İslam ve dünyanın mazlumları için, özellikle Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen halkı uğruna hayatını feda eden İslam'ın iyi bir evladıdır. Şehit Süleymani, dünyanın Irak’a sırtını döndüğü ve Irak şehirlerinin, özellikle de Sünni şehirlerinin IŞİD'in eline düşmesine sevindiği bir durumda Iraklıların yanında durdu. Iraklıların yardımına koşan ve “"Bağdat'ın IŞİD'in eline geçmesine izin vermeyeceğim” diyen Kasım Süleymani oldu. O, Iraklı merciiyetin fetvasıyla Iraklı kardeşleriyle birlikte Irak’ı kurtarmak için savaştı ve defalarca hayatını tehlikeye attı. Allah-u Tela onun Irak topraklarında ve Bağdat havaalanında şehit edilmesini istedi. O, Ebu-Mühendis ve kahraman dostları, Bağdat havaalanında en korkunç cinayette şehit oldu. 

Onların lütfunu reddeden bir kişi aslında, “Onlar IŞİD’e karşı zaferin komutanlarıdır” diyen dini merci İmam Seyyid Ali Sistani'nin de ifade ettiği hakikati reddetmiştir. 

Onlar, dünyanın gözleri önünde en yüce şehadet mertebesine ulaştılar. İran İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamanei onlar hakkında "اللهم لا نعلم منهم الا خیرا" (Biz onlardan iyilikten başka bir şey görmedik) dedikten sonra, artık bu gerçeklerle çelişen herhangi bir açıklama müstekbirlerin menfaati doğrultusundadır. Irak Cumhurbaşkanı Barhem Salih de bugün onları takdir etti ve onları aynı bu sözlerle tanımladı ve onların gençliklerinden itibaren vahşi bir diktatörlük rejimiyle, yani eski Irak rejimiyle mücadele ettikleri anlamına gelen şeyler söyledi. Dolayısıyla tüm bu gerçeklere rağmen orada, burada yapılan açıklamaların değerli olduğunu düşünmüyoruz. Allah-u Teala, Şehit Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis ve bu milletin şerefi ve haysiyeti için savaşan bu ümmetinin şehitlerine rahmet eylesin. “Amerika ve İsrail'e Ölüm” 

rasthaber

Yorumlar