SİYONİST REJİMDEN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA PARA CEZASI

Filistin Mahkumlar Araştırmaları Merkezi Direktörü Riyad El-Aşkar yaptığı açıklamada, İsrail işgal mahkemelerinin 2020 yılında Filistinli çocuklara 102 bin dolar para cezası verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1854 Tarih: 23 Aralık 2020 18:50
SİYONİST REJİMDEN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA PARA CEZASI

Safa haber ajansına göre, tutuklanan Filistinli çocukların çoğunun Ofer askeri mahkemesine çıkarılarak yüksek para cezaları ödemelerine karar verildiğini belirten El-Aşkar, ailelerin yaşadığı mali yükleri de açıklamalarına ekledi.

El-Aşkar, İsrail mahkemelerinin Filistinli çocuklara taş atma veya bir İsrail'in işgal ettiği yerleşim yeri veya askeri kontrol noktası yakınında tespit edilme de dahil olmak üzere tüm iddia edilen eylemler için para cezası verdiğini söyledi.

MAHKEME YOLUYLA FİLİSTİNLİ AİLELERE ŞANTAJ!

Bölgesel ve uluslararası hak gruplarını, İsrail'in Filistinli çocukları tutuklamasına son vermeye ve ailelerini çocuklarının serbest bırakılması için yüksek para cezaları ödemeye zorlayarak ailelerine "şantaj" sistemini durdurmaya çağırdı.

İsrail, temel adil haklar ve güvencelerden yoksun askeri mahkemelerde çocukları otomatik olarak yargılayan dünyadaki tek rejimdir.

Filistinli çocuklara yönelik sistematik kötü muamele ve işkence, son yıllarda, Uluslararası Af Örgütü'nün İsrail güçlerinin "özellikle tutuklama ve sorgulama sırasında çocuklar da dahil olmak üzere Filistinli tutuklulara işkence yaptığını ve başka şekillerde kötü muameleye maruz kaldığını" tespit etti.

Bununla birlikte işgal rejiminin son yıllarda; coplarla vurma, tokat atma, boğma, uzun süreli zincirleme, stres pozisyonları, uykusuzluk ve tehditler gibi yöntemlerle çocuklara eziyet ve işkence ettiği geniş çapta belgelendi.

MİLLİ GAZETE/MUHAMMED ÖZDEMİR

Yorumlar