BAE ABD VE SİYONİST İSRAİL'E F-35 KONUSUNDA NEDEN ISRAR EDİYOR?

BAE, F-35 savaş uçağı satın almak için, uçuşların İsrailli pilotlar tarafından yapılması ve yine bu pilotlar aracılığıyla denetlenmeyi teklif etti. 

Görüntülenme: 1293 Tarih: 18 Aralık 2020 04:27
BAE ABD VE SİYONİST İSRAİL'E F-35 KONUSUNDA NEDEN ISRAR EDİYOR?

Batılı kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD'ye ve Siyonist rejime F-35 savaş uçağı alımı konusunda yeni teklifleri olduğunu bildirdi.

El-Arabi el-Cedid gazetesinin aktardığına göre, Batılı kaynakların BAE'nin önerisinin "İsrail'in bölgedeki askeri üstünlüğünü sürdürme konusundaki endişelerini" yatıştırmayı amaçladığını belirtti.

Bu kaynaklara göre Abu Dabi, İsrailli pilotların Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacak Amerikan savaş uçaklarının yönünü belirli bir süre için izlemesini önerdi. Bu öneri pilotların daha sonra BAE pilotlarını eğitmeleri şartı ile sunuldu.

Kaynaklar, BAE'nin İsrail pilotlarının BAE pilotlarını eğittikten sonra savaş uçaklarının kullanımını izlemesini de önerdiğini söyledi.

Öneri ilk seviyede ABD ve Siyonist rejim tarafından kabul edildi ve anlaşmada ilerlemeye yol açabilir, yorumu yapıldı.

Bir askeri uzman El-Arabi el-Cedid'e yaptığı açıklamada: "BAE'nin önerisi, anlaşmayı ülke için kârsız hale getiriyor; çünkü İsrail'in egemenliğini garanti ediyor. Özellikle, bu öneri savaş uçaklarının İsrailli pilotlar tarafından kullanılmasını içeriyor." dedi.

Uzman, bu konudaki BAE'nin stratejik hatasına atıfta bulunarak, Abu Dabi'nin en önemli hatasının İsrail tarafına herhangi bir kaldıraç olmaksızın, tamamen teslim olması olduğunu vurguladı.

Ayrıca Arap ülkelerine satılan Amerikan savaş uçaklarının Siyonistlere verilen savaş uçaklarından daha az savaş gücüne sahip olduğunu söyledi.

Siyonist rejim BAE ile ilişkilerini normalleştirmesine rağmen, resmi olarak bu savaş uçaklarının Abu Dabi'ye satılmasına karşı olduğunu açıklamıştı.

rasthaber

Yorumlar