DAVİD FRİEDMAN'DAN KÜSTAHÇA AÇIKLAMALAR

ABD'nin İsrail büyükelçisi David Friedman, Başkan Donald Trump'ın ikinci defa başkanlık seçimlerini kazanması halinde önümüzdeki yüzyıl için bölgeyi değiştireceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1702 Tarih: 03 Kasım 2020 15:59
DAVİD FRİEDMAN'DAN KÜSTAHÇA AÇIKLAMALAR

Friedman, İsrail'in İngilizce yayın yapan "Jerusalem Post" gazetesine verdiği demeçte, Trump'ın ikinci defa başkanlık dönemini kazanması durumunda, uygulamayı planladığı politikaların, önümüzdeki yüzyıl boyunca Ortadoğu'da bir dönüşüme yol açacağını belirtti.

Friedman, mevcut ve potansiyel ABD dostlarının İsrail ile normalleşerek sözde barış çemberine katılmaya ve onun meyvelerinden yararlanmaya hevesli olduklarını, normalleşme karşıtlarının ise bunun dışında kalacaklarını sözlerine ekledi.

Söz konusu açıklamasında Friedman, İran'ın artan baskılara karşı zayıf düştüğünü, Filistinlilere yardım edenlerin de -kendi deyimiyle- kuraklıktan mustarip olduğunu söyledi.

Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirdiğini söyleyen Friedman, İsrail ile ilişki kurmaya hazır 5 ila 10 ülke daha olduğunu belirterek, Filistinlilerin ise tarihin yanlış tarafında olduklarını anlayıp yönlerini değiştireceklerini ileri sürdü.

Trump’ın ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması çalışmaları için özel olarak görevlendirdiği isimlerden David Friedman, azılı bir Siyonist olmasıyla tanınıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar