SİYONİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN MAAŞLARINI GASP EDECEK

Siyonist İsrail Filistin Yönetimi'nin şehitlerin ve esirlerin ailelerine ödediği maaşı kesmesini istemiş ve kesmemesi üzerine onlara ödenen maaş miktarında parayı Filistinlilerin vergilerinden kesmeye başlamıştı.  

Görüntülenme: 1330 Tarih: 29 Ekim 2020 22:13
SİYONİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN MAAŞLARINI GASP EDECEK

Siyonistlere ait bir televizyon kanalının dün (28 Ekim Çarşamba) gece yayınladığına göre işgal yönetimi, Filistinli esirlerin maaşlarına el konulması konusundaki askeri talimatın uygulamaya geçirilmesi işlemini uzatmaya niyeti olmadığını Filistin Yönetimi'ne bildirdi. 

Kan 11 adlı televizyon kanalının yayınladığı habere göre, işgal yönetimi bir yıldır askıya alındığı bildirilen bu uygulamanın artık uygulamaya geçirileceğini ve önümüzdeki Ocak ayından itibaren esirlerin hesaplarına yatırılan maaşlara el koyacağını bildirdi. 

İşgal yönetimi Filistin Yönetimi'nin şehitlerin ve esirlerin ailelerine ödediği maaşı kesmesini istemiş ve kesmemesi üzerine onlara ödenen maaş miktarında parayı Filistinlilerin vergilerinden kesmeye başlamıştı. 

Ancak esirlerin hesaplarına yine maaş gönderilmesi üzerine bu kez onların hesaplarına ödenen paralara el koyacağını duyurdu.  

İşgal yönetiminin bu konudaki askeri talimatına göre, Filistinli esirler ve şehitler işgal yönetimine karşı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle onların ailelerine ister banka hesaplarına yatırılması suretiyle ister başka yolla ödenen paralara el konulacağı bildirildi. 

İşgal rejiminin bu talimatları üzerine bazı Filistin bankaları, işgal rejiminin cezalandırma muamelelerine maruz kalmamak için esirlerin hesaplarını birkaç aydır kapatmıştı. 

Filistin Yönetimi işgal rejiminin askeri emrinin baskısına maruz kalmamak için kendine bağlı bir banka açmayı düşünüyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar