ULUSLARARASI FİLİSTİN İNTİFADASINA DESTEK KONFERANSINDAN BAHREYN REJİMİNE KINAMA

 

Görüntülenme: 1533 Tarih: 12 Eylul 2020 08:39
ULUSLARARASI FİLİSTİN İNTİFADASINA DESTEK KONFERANSINDAN BAHREYN REJİMİNE KINAMA

Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi sekreterliği Bahreyn rejiminin siyonist rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini kınayarak, işgal altındaki Filistin toprakları ve Kudüs Filistinli mücahitlerin eliyle kurtulacağını vurguladı.

Cumartesi günü bir bildiri yayımlayan Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi sekreterliği, Bahreyn’in kukla rejiminin siyonistlere ve küresel istikbara karşı teslimiyeti ve İslam tealimi ve mazlum ve onurlu Filistin milletinin meşru haklarına aykırı bir şekilde siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile uzlaşması yenilgiye mahkum olduğunu vuruladı.

Bildiride, BAE ve Bahreyn rejimlerinin uzlaşma zilletine boyun eğmeleri asla Müslüman milletlerin azim ve iradesini etkilemeyeceği kaydedildi.

Bildiride, mücahit Filistin milletine destek veren Bahreyn milleti hain yöneticileri ile mücadelelerine devam ederek bu ihaneti karşılıksız bırakmayacağı vurgulandı.

Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi sekreterliği bildirinin devamında ayrıca BAE ve Bahreyn elebaşıları siyonist rejimin Fars körfezi bölgesine girmesine zemin oluşturmaları basit ve göz yumulacak bir konu olmadığını, bu düşüncesiz hareket bölgeye barış ve güvenlik getirmeyeceği gibi bu zümreyi de etkileyecek istikrarsızlık ve güvensizliğe yol açacağını belirtti.

 

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü twitter hesabında yaptığı açıklamada, Bahreyn ve İsrail ilişkileri normalleştirme üzerine anlaştıklarını belirtti.

parstoday

Yorumlar