DİRENİŞ BİRLİĞİNDEN SİYONİST İSRAİL'İN ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2140 Tarih: 09 Eylul 2020 11:20
DİRENİŞ BİRLİĞİNDEN SİYONİST İSRAİL'İN ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI

BAE Normalleşme Karşıtı Direniş Birliği, dün gece, ülkedeki vatandaşları, işgalci İsrail’in ürünlerini boykot etmeye çağırdı.
 
Direniş Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu ürünler, BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması çerçevesinde yakında BAE pazarını istila edecek.” ifadelerine yer verildi.
 
BAE Normalleşme Karşıtı Direniş Birliği, 6 Eylül Pazar gecesi, İsrail’in başkent Abu Dabi’de elçilik açmasını reddettiklerini duyurmuştu. 
 
Birlik, resmi web sitesinde yayınladığı açıklamada, “Direniş Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinin önümüzdeki birkaç ay içinde, ülkenin kalbinde İsrail büyükelçiliği açma çalışmalarını başlatmaya yönelik yaptığı duyuru nedeniyle derin üzüntü duyuyor." ifadeleri kullanılmıştı. 
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmasından sonra BAE'deki siyasi muhalifler, İsrail ile normalleşmeye karşı direniş birliği kurduklarını açıkladı. 
 
Siyonist İsrail ile karşılıklı iş birliğinin tehlikesi konusunda insanlar arasında uyarıcı misyon üstlenen BAE Normalleşmeyle Mücadele Birliği, bir grup entelektüel ve akademisyenden oluşuyor.
 
BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını kabul eden üçüncü Arap ülkesi oldu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar