OFER CEZAEVİNDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULÜM

 

Görüntülenme: 1840 Tarih: 04 Eylul 2020 18:30
OFER CEZAEVİNDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULÜM

Filistinli Esir Kulübü, Ofer Cezaevi İdaresi’nin, şehit Davud el-Hatib'in hücre hapsinde kaldığı 19 ve 20 nolu bölümlere baskın düzenleyip büyük tahribata yol açtığını belirtti.
 
Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde el-Hatib’in şehadetinden sonra, esirlerin kaldıkları tüm hücrelerde yoğun bir gerilim oluştuğunu ve şehidin esir arkadaşlarının hücre kapılarına vurarak tekbirler getirdiğini aktardı.
 
Açıklamanın devamında, işgal güçlerinin, tüm bölümlere gaz bombası atarak zorla içeri girdiği ve esirlere baskı uygulayıp bazılarını farklı hücrelere naklettiği kaydedildi.
 
Diğer yandan yaklaşık 850 esirin bulunduğu Ofer Cezaevi’nde, içerisindeki bir esirin virüse yakalandığının ortaya çıkmasının ardından 11 ve 12'nci bölümlerin kapatılması ile şiddetli bir endişe yaşandığı belirtildi.
 
Virüs bulaşan söz konusu esirin 11 ve 12’nci hücrelerde 3 gün kaldığına ve aralarında yaşlıların da bulunduğu buradaki esirlerle temas halinde olduğuna işaret edildi. 
 
Esir Kulübü, özellikle virüsün yayılmasının devam etmesi, vakaların artması ve bunu fırsat bilip istismar ve sindirme aracı olarak kullanan hapishane idaresinden ötürü yaklaşık 700 hasta esirin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapılması ihtiyacına yönelik talebini yeniledi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar