FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN BAE'YE TEPKİ

 

Görüntülenme: 2293 Tarih: 02 Eylul 2020 06:32
FİLİSTİN DİRENİŞ KOMİTELERİNDEN BAE'YE TEPKİ

Filistin'deki direniş komiteleri, BAE yöneticilerinin Siyonistlerle uzlaşarak, Arap ve İslam ümmetine darbe vurup işgalcilerle uzun süredir devam eden Arap ümmetinin düşmanlığını gideremeyeceğini vurguladı.

Fars Haber Ajansı'na göre, Filistin'deki direniş komiteleri Siyonist rejim İsrail uçağının BAE'ye inişini ihanet ve utanç serisinin devamı ve İslam Ümmetine yeni bir darbe olarak adlandırdı ve bu olayın Arap-İsrail çatışmasının doğasını değiştirmeyeceğini vurguladı.

Filistin'deki direniş komiteleri, ''Siyonist düşman, Arap ve İslam ümmetinin ana düşmanı olmaya devam edecek'' dedi. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist rejimin ilk ticari uçağının BAE'ye uçmasını, Filistin halkının arkadan hançerlenmesi olduğunu söyledi.

Hamas hareketi, Abu Dabi yöneticilerinin Siyonist rejimle utanç verici bir anlaşma imzalayarak, bu rejimle ilişkileri normalleştirme hatalarını sürdürmekte ısrar etmeye devam ettiklerini belirtti.

Hamas, BAE yöneticilerinin konumunun, tarihi değiştirmeyeceğini ve halkın Siyonist İsrail rejimini tanımasına neden olmayacağını belirtti.

Siyonist rejimin ilk uçağı Pazartesi günü BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye indi.

Bu, BAE ile Siyonist rejim arasındaki normalleşme anlaşmasının açıklanmasından sadece 17 gün sonra Tel Aviv'den Abu Dabi'ye gerçekleşen ilk direkt uçuş oldu. 

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, ırkçı İsrail ile BAE arasında imzalanan anlaşmanın başarılı olması için işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planının askıya alındığını belirtti.

Tel Aviv-Abu Dabi arasındaki ilk ticari uçuşa katılan ABD-İsrail heyetinde yer alan Kushner, yaptığı basın açıklamasında, “Başkan Donald Trump'ın ilhak planına ilişkin seçenekleri masada kalmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayarak Filistin davasına ihanet eden Birleşik Arap Emirlikleri, İslam âleminden gelen tepkileri azaltmak için "Bu anlaşma sayesinde İsrail Batı Şeria'yı ilhak planından vazgeçti" yalanını uydurmuştu.

 

Anlaşmanın dünya kamuoyuna duyurulmasından çok kısa süre sonra İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planını ertelediğini ancak planda bir değişiklik olmadığına vurgu yapmıştı.

parstoday

Yorumlar