FİLİSTİNLİ ESİRLER SPERMLERİNİ CEZAEVİNDEN KAÇIRARAK ÇOCUK SAHİBİ OLUYOR

 

Görüntülenme: 2425 Tarih: 01 Eylul 2020 18:47
FİLİSTİNLİ ESİRLER SPERMLERİNİ CEZAEVİNDEN KAÇIRARAK ÇOCUK SAHİBİ OLUYOR

Filistinli Esirler Araştırma Merkezi Sözcüsü Riyad el-Eşkar, İsrail hapishanelerinden sperm kaçırma yöntemiyle dünyaya gelen çocuk sayısının 94'e yükseldiğini belirtti.
 
El-Eşkar, İsrail hapishaneden en son "sperm kaçırma yöntemiyle" baba olan Tulkerem sakinlerinden 43 yaşındaki Filistinli esir Ahmed Halid el-Ceyusi olduğunu ve bir erkek çocuğu doğduğunu belirtti.
 
Esir el-Ceyusi’nin spermlerini işgal zindanlarının dışına göndermeyi başararak işgalcilere karşı zafer kazandığını bildiren el-Eşkar, cezaevinde olmasının esiri ailesine sevinç katmaktan alıkoymadığını söyledi.
 
Filistinli esir el-Ceyusi, onlarca Siyonist askeri ve Yahudi yerleşimciyi öldürme ve yaralamadan sorumlu olduğu iddia edilerek aylarca süren bir kovalamacanın ardından 3 Ağustos 2002 tarihinde tutuklandı.
 
İşgal mahkemesi tarafından esir el-Ceyusi’ye 35 kez müebbet hapis cezası verildi.
 
İlk defa Ağustos 2012'de hapishaneden kaçırılan spermle hamile kalan Filistinli Ammar ez-Zeyn'in eşi bu tür uygulamalara öncülük etmiş, sonrasında Batı Şeria'da bu yöntemle 66 Filistinlinin eşi hamile kalmış, 19’u ikiz toplamda 94 çocuk doğmuştu.
 
Önce Eski Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, ardından da Kudüs Müftüsü İkrime Sabri ve Hamas liderlerinden Hamid el-Beytavi gibi bazı ilim adamları, esir eşlerinin spermin dışarıda döllenerek rahme yerleştirilmesi yönteminin mubah olduğu yönünde fetva vermişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar