NETANYAHU VE TRUMP'IN DANIŞMANLARI BAE'YE GİDECEK

 

Görüntülenme: 2413 Tarih: 31 Ağustos 2020 21:32
NETANYAHU VE TRUMP'IN DANIŞMANLARI BAE'YE GİDECEK

Reuters haber ajansı, terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu ile Trump'ın danışmanı Jared Kushner başta olmak üzere danışmanlarının Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceğini bildirdi.

Bu arada Netanyahu, dün Kushner ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile görüştüğünü bildirdiği açıklamasında, diplomatik ilişkiye sahip olmadığı bazı Arap ve Müslüman ülkelerin liderleriyle kamuoyuyla paylaşılmayan çok sayıda gizli görüşme yaptıklarını söyledi.
Habere göre, görüşmenin ardından Netanyahu, Kusner ve O'Brien düzenledikleri ortak basın toplantısında ırkçı rejim İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Siyonist İsrail'in Filistin ve diğer Arap ülkeleriyle barış yapılamaması nedeniyle Filistin yönetimini suçlayan Netanyahu, Umman ve Çad'ı ziyaret ettiğini hatırlattı ve "Bu görüşmeler (Umman ve Çad ziyareti) kamuoyuyla paylaştığımız adımlar ama İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek isteyen birçok Arap ve Müslüman ülkelerin lideriyle kamuoyuna paylaşmadığımız görüşmeler oldu." ifadelerini kullandı.

Kushner ve O'brien'in de aralarında bulunduğu ABD'li yetkililerin bugün işgal altındaki Filistin topraklarından İsrail heyetiyle birlikte siyonist İsrail'in ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait uçakla Abu Dabi'ye gitmesi bekleniyor. 

parstoday

Yorumlar