MOSSAD ESKİ AJANI DAVİD MAİDAN'DAN İSRAİL-BAE İLİŞKİSİNE DAİR ÇARPICI İTİRAF

 

Görüntülenme: 2421 Tarih: 27 Ağustos 2020 18:01
MOSSAD ESKİ AJANI DAVİD MAİDAN'DAN İSRAİL-BAE İLİŞKİSİNE DAİR ÇARPICI İTİRAF

Mossad eski görevlisi: İsrail-BAE ilişkilerinin 15 yıllık bir geçmişi var.
Eski bir Mossad ajanı, İsrail ile BAE ilişkilerinin 2006 senesine yani Ariel Şaron dönemine dayandığını ifşa etti.
Qodsna'nın haberine göre Mossad eski görevlilerinden David Maidan Siyonist rejim Kanal 7 televizyonuna verdiği röportajda  şunları söyledi:
"İsrail başbakanı Airel Şaron 2006 senesinde Mossad başkanı Meir Dagan'dan bölgenin ılımlı sünni ülkeleriyle ilişki kurmalarını istedi.
İsrail ile BAE'nin ilişkileri 15 yıl önceye dayanıyor. Öyle ki İsrailli heyetler BAE temsilcileriyle farklı siyasi konferanslarda görüşüyorlardı.
Tarafların ilişkileri 2006 yılında çok daha ciddileşti hatta İsrail eski başbakanı Airel Şaron, Mossad başkanı Meir Dagan zamanında Mossad'tan Ortadoğu'daki Sünni ülkelerin yetkilileriyle ilişki kurmalarını istedi."
Eski ajanın açıklamalarının diğer bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor: 'Biz ciddi şekilde bölge ülkelerini araştırmaya başladık. Bu ülkelerden hangisiyle ortak menfaatimiz olduğunu tespit etmek için çalışmalar başlattık. Değerlendirmelerimiz sonucunda o zaman üzerinde  odaklandığımız tek ülke BAE idi."
David Maidan şunları da öne sürdü: 'Birçok ülke de BAE'nin yolunda hareket edecektir, Bahreyn'in de İsrail'le ilişkilerini normalleştirme ihtimali var ve Umman, Arabistan ve Kuveyt'in de bu adımı izlemesi muhtemeldir. Elbette bu tür değişimlerin uzun bir zamana ihtiyacı var.'

kudusgunu.com

Yorumlar