'FİLİSTİNLİ ESİRLERİN KORONAVİRÜSE YAKALANMASINDAN SİYONİST İSRAİL SORUMLU'

 

Görüntülenme: 1598 Tarih: 27 Ağustos 2020 16:28
'FİLİSTİNLİ ESİRLERİN KORONAVİRÜSE YAKALANMASINDAN SİYONİST İSRAİL SORUMLU'

Filistin Parlamentosu’ndaki Hamas hareketi üyesi Fethi el-Karavi, işgalci İsrail hapishane idaresinin, Ofer hapishanesinde bulunan 12 Filistinli esirin koronavirüse yakalandığını duyurmasının tehlikeli ve ciddi bir sorun olduğunu söyledi. 
 
Filistinli Milletvekili el-Karavi, İsrail hapishanelerinde tıbbi ihmal ve gereken tedbirlerin alınmaması nedeniyle esirlerin korona salgınına yakalanmasının beklenen bir durum olduğunu ifade etti.
 
Siyonist İsrail’e bağlı hapishane idaresinin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan “salgına karşı esirler için alınması gereken tedbirler” protokolüne uymadığını vurgulayan el-Karavi, alınması gereken önlemler konusundaki ihmalin korona salgınının yayılmasını kolaylaştıracağını belirtti. 
 
Hapishane idaresinin esirlerin sağlığı hususunda ihmalkâr davranması sebebiyle koronavirüse yakalanan esirleri, diğer vatandaşlara nispeten daha ciddi tehlikeler beklediğini söyleyen Filistinli Milletvekili, esirlerin hayatından İsrail rejimini sorumlu tuttu.
 
Diğer yandan, Filistin Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti Başkanı Kadri Ebubekir dün (26 Ağustos Çarşamba), işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ofer Hapishanesi'nde tutulan 12 Filistinli esirin koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar