FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ORTAK OPERASYON ODASINDAN YENİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1758 Tarih: 25 Ağustos 2020 22:33
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ORTAK OPERASYON ODASINDAN YENİ AÇIKLAMA

Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Birimi, işgalci İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi kıyılarında avlamaya çalışan Filistinli balıkçılara yönelik ihlalleri karşısında sessiz kalmayacaklarını ve bu ihlallerin devam etmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
 
Ortak Operosyon Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist İsrail'in Gazze açıklarında avlanan Filistinli balıkçılara yönelik ihlallerde bulunmasına izin verilmeyeceği ve balıkçıların müdafaa edileceği belirtildi.
 
Filistinli balıkçıları müdafaa edeceğini ve onları koruyacağını belirten direniş grupları, Gazze kıyılarını ve balıkçıları muhafaza etme yönünde bazı stratejik adımlar atacaklarını kaydetti. 
  
İşgalci İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ticari kapıları kapatarak ablukayı daha çok ağırlaştırmanın yanı sıra Filistinli balıkçıların avlanmasına ve kıyıya yaklaşmalarına da izin vermiyor. Ayrıca İsrail güçleri, Gazze Şeridi yakınında olası savaş tatbikatları yapıyor. 
 
Öte yandan işgalci İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar ve roketler gönderilmeye devam edildiği gerekçesiyle, Filistinli balıkçıların avlanmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar