NASRALLAH: SİYONİST REJİM BATI ASYA'DAKİ EN BÜYÜK TEHDİTTİR

 

Görüntülenme: 2548 Tarih: 21 Ağustos 2020 23:46
NASRALLAH: SİYONİST REJİM BATI ASYA'DAKİ EN BÜYÜK TEHDİTTİR

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Muharrem ayının ilk gecesinde yaptığı konuşmada, Siyonist rejimi Batı Asya bölgesindeki en önemli tehdit olarak nitelendirdi. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Muharrem ayının ilk gecesi münasebetiyle bir konuşma yaptı. 
 
Nasrallah Perşembe akşamı yaptığı konuşmada, işgalci rejimi bölgeye yönelik en büyük tehdit olarak nitelendirerek, bu rejimin doğası ile ABD'nin doğası arasında ayrım yapmanın bazen çok zor olduğunu ve her ikisinin de belirli hedeflere doğru ilerlediğini söyledi. 
 
Seyyid Hassan Nasrallah, Lübnan halkını ve Müslümanları tarihi yüzeysel okumaktan kaçınmaya ve tarihi doğru okumaya ve Siyonist rejimin nasıl şekillendiğini öğrenmeye çağırdı ve tarihi doğru okumanın yanlışları ortadan kaldıracağını belirtti. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri, Filistin’in tarihini ve Filistin topraklarına ayak basan işgalcilerin tarihini öğrenmeyi Siyonist düşmanla mücadelenin gerekliliği olarak değerlendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu kanserle, Siyonist rejimle nasıl başa çıkılacağını anlamak için Filistin'in birkaç yüz yıllık tarihini öğrenmeli ve onların güçlü ve zayıf yönlerini bilmeliyiz. Onlar (Siyonistler) yıkıcı işgal planlarını din kisvesi altında gerçekleştirdiler.’ 
 
Seyyid Hasan Nasrallah, BAE ile Siyonist rejim arasındaki normalleşme anlaşmasının açıklanmasının ve bölgede baskı ve kuşatma uygulamasının amacının Filistin halkını Siyonistlerin taleplerine teslim etmeye çalışmak olduğunu söyledi. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasına şöyle devam etti: ‘Bazı Araplar, Siyonistlerin Filistin'de dini bir hakka sahip olduklarına inanıyorlar, ancak onlar (Siyonistler) daha fazla seçeneğe sahipti ve Uganda ile Arjantin'de bir devlet kurabilirlerdi. Onların sadece Filistin'de bunu yapmaları tamamen siyasi bir meseledir. 
 
İnsanlık tarihindeki en kötü kölelik biçimi, şu anda Amerika Birleşik Devletleri olan yerde şekillendi ve kaydedildi.  
 
Aslında, Amerika Birleşik Devletleri vahşi ve ırkçı bir ülkedir ve insan haklarını tanımasını veya insan haklarına saygı göstermesini ve bize insan hakları dersleri vermesini beklemiyoruz.’ 
 
Hizbullah Genel Sekreteri, İngiliz hükümetini Siyonistlerin hizmetkarı olarak nitelendirdi ve Siyonistlerin sömürge hedeflerine ulaşmaya kararlı olduklarını söyledi. 
 
Nasrallah, Mekke'nin fethi olayına atıfta bulunarak şu ifadelerde bulundu: ‘Mekke'nin fetih gününde Peygamber Efendimiz (s.a.v) büyük ahlakıyla muhaliflere ve müşriklere şöyle dedi: “Gidin, özgürsün." Ancak bu insanların çocukları daha sonra Kerbela'da onun torunun etrafını sardılar ve onları yıldırarak tehdit ettiler. 
 
Kerbela destanını yazanlar bugün bizim için birer rol modeldir; Onlar, zor günlerde kararlı olmamız ve olaylardan korkmamamız için güzel bir örnektir. 
 
Tarihimiz, hayatta yardım ve ders alabileceğimiz asil kişilikler ve rol modellerle doludur.’ 
 
Hizbullah Genel Sekreteri, koronavirüs durumuna ve yas törenlerinin önceki yıllarda olduğu gibi yapılmasının mümkün olmadığına değinerek, tüm Şiileri hijyen kurallarına uymaya ve Muharrem ayında yaşanan olaylara dikkat etmeye çağırdı.
rasthaber

Yorumlar