HİZBULLAH KOMUTANI ŞEHİD İMAD MUĞNİYE’NİN FİLİSTİN’İ ÖZGÜRLEŞTİRME PLANI NEYDİ?

 

Görüntülenme: 2826 Tarih: 22 Temmuz 2020 21:44
HİZBULLAH KOMUTANI ŞEHİD İMAD MUĞNİYE’NİN FİLİSTİN’İ ÖZGÜRLEŞTİRME PLANI NEYDİ?

Şehit İmad Muğniye şu an Direniş Cephesi gençlerinin güçlü bir şekilde yönettiği  "Operasyon Stratejisiyle Filistin'i Özgürleştirme" adındaki büyük projeyi bilfiil yürütüyordu.
Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejimin Lübnan'a karşı başlattığı 33 gün savaşları şimdiye kadar birçok farklı açıdan ele alındı.
Ancak bu savaşın saha çatışmalarında yer alan düşünen beyinleri ve komutanlarını önemli rolünden gaflet edildi.
Bu savaşlarda şehadet faziletine nail olmuş olan General Süleymani ve Hacı İmad Muğniye Siyonist rejimin askeri ve siyasi liderlerinin zayıflamasına ve tahkir edilmelerine sebep oldular. Bu durum Siyonistlerin direniş ekseninin bu iki önemli şahsiyetine karşı kin beslemelerine neden oldu ve Siyonistler onlara karşı kirli suikast planlarını hayata geçirdiler.
Birçokları Siyonist rejimin 33 gün savaşlarında Lübnan'a karşı başarılı olması halinde var olan bölge şartlarının tamamen değişmiş olacağına ve muhtemelen direniş cephesinin sahip olduğu şu an ki sağlam konumunu göremeyeceğimize inanıyorlar.
Bu haberde İmad Muğniye'nin bazı önemli çalışmalarına işaret edeceğiz, zira kendisinin ayak izleri bu zaferin her köşesinde görülüyor:
1. Savaştan önce Lübnan Hizbullah'ının askeri ve operasyonel becerisini arttırma çalışmaları
2. 12 Temmuz olaylarında Siyonist askerlerin esir alınması operasyonunu yönetmek
3. Seyyid Hasan Nasrallah'ın Hizbullah'ın silahlı gücünün korunması ve ulusal diyalog yoluyla savunma stratejilerinin belirlenmesi yönündeki yönlendirmesiyle Lübnan siyaset sahnesinin yönetilmesi
4. Siyonist rejim ordusunun askeri liderleri ve komutanlarını , Hizbullah'ın hedeflerini ellerinde bulundurdukları ve Lübnan'a karşı bir savaşta rahatlıkla başarılı olabilecekleri duygusunu onlarda var ederek onları kandırmak
5. 2006 yılında savaş sürecinde Hizbullah'ın Siyonist rejim derinliklerine kadar nüfuz eden füze saldırı stratejilerini yürütmek.
Son olarak Hacı İmad Muğniye için Lübnan Hizbullah'ının düşünen askeri beyni olarak  Siyonist rejimin mağlubiyetinde rol oynayan önemli aktörlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
İmad Muğniye şu an direniş cephesi gençlerinin güçlü bir şekilde yönettiği  "Operasyon Stratejisiyle Filistin'i Özgürleştirme" adındaki büyük projeyi bilfiil yürütüyordu.

kudusgunu.com

Yorumlar