HAMAS VE FETİH'E BAĞLI ESİRLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 2025 Tarih: 20 Temmuz 2020 00:15
HAMAS VE FETİH'E BAĞLI ESİRLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

Hamas ve Fetih esirleri, hareketlerinin İsrail işgal rejiminin Batı Şeria ve özellikle Ürdün Vadisi bölgesiyle ilgili ilhak planına karşı mücadele etmek amacıyla ulusal çapta bir yakınlaşma gerçekleştirmesini kutladı. 
 
İki hareketin esirleri dün yaptıkları ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan ortak açıklamalarında, sadece ilhak planına karşı değil emrivakiye karşı başkaldırının açık yol haritasını çizecek bir ulusal strateji planının belirlenmesi için bu yakınlaşmanın ve anlayışın geliştirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Bu yakınlaşmanın işgal rejimini planından vazgeçmeye veya onu ertelemeye zorlayabileceğini vurguladılar. İşgal rejimi tarafından Filistin halkına ve toprağına karşı emrivaki olarak dayatılmasını isteyenler karşısında pratiğe dönük adımlar atılarak ilerlenmesi gerektiğini dile getirdiler. 
 
İki hareketin esirleri ortak bildirilerinde bu yardımlaşmanın kalıcı hale gelebileceğini ve zindanlardaki uygulamalar karşısında bunun belirgin bir şekilde kendini gösterdiğini ifade ettiler. 
 
Bildiride Gazze'de direniş konusunda gösterilen kararlılığın da önemli olduğu vurgulanarak iki hareketin esirleri dünyanın tüm özgür insanlarını Filistin halkının direnişinin yanında durmaya ve ona destek vermeye çağırdılar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar