GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN EV VE İŞ YERLERİNİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1540 Tarih: 20 Temmuz 2020 14:18
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN EV VE İŞ YERLERİNİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail işgal rejimi 2020 yılının ilk altı ayında, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 313 yıkım işlemi gerçekleştirdi. Bunların %54'ü Kudüs ve El-Halil vilayetlerinde gerçekleştirildi. 
 
Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Heyeti'nin bugün (19 Temmuz Pazar) yayınlanan raporuna göre 2020 yılının ilk altı ayında verilen, belgelenmiş tüm yıkım ihtarlarının sayısı ise 351'i buldu. 
 
Yıkım ihtarlarından inşaat durdurma amacıyla verilmiş olanlar da var. Bazı yıkım ihtarlarında yıkım işlemi gerçekleştirilmeden önce bir itiraz süresi verildi. Yıkım ihtarları daha çok El-Halil ve Ramallah vilayetlerinde yoğunlaştı. 
 
Heyet, yahudi yerleşimciler tarafından 2020 yılının ilk altı ayında gerçekleştirilen toplam 419 saldırının tespit edildiğini de raporda dile getirdi. Bu sayı ise geçen yılın aynı dönemine nispetle saldırılarda artış olduğunu gösteriyor. 
 
Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 78 Filistinli yaralanırken Filistinlilere ait 1100 dönüm araziye de zarar verildi. En az üç bin ağaç da söküldü veya yakıldı. 
 
Yerleşimcilerin saldırılarında Filistinlilerin araçlarına da zarar verildi ve 78 araç abluka altına alındı. 
 
Bu saldırılar daha çok Kudüs, Nablus ve El-Halil vilayetlerinde yoğunlaştı. Tüm yerleşimci saldırılarının %60'ını bu vilayetlerde gerçekleştirilenler oluşturuyor. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar