TWİTTER KULLANICILARINDAN GOOGLE VE APPLE'YE FİLİSTİN TEPKİSİ

 

Görüntülenme: 1820 Tarih: 17 Temmuz 2020 05:22
TWİTTER KULLANICILARINDAN GOOGLE VE APPLE'YE FİLİSTİN TEPKİSİ

Google ve Apple'in sanal dünyada "Filistin"i dünya haritasından silmesine karşı yoğun itirazda bulunuldu.

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Amerikan Google ve Apple firmaların dünya haritasından Filistin ülkesini sildikleri haritayı yayınlamaları, 4 yılın ardından bir kez daha sanal dünyada bir çok kullanıcının öfkesine sebep ve Filistin'in dünya haritasına geri getirme talebin trend olmasına sebep oldu. 
Alınan haberlere göre twitter ortamında "Özgür Filistin #" (Free Palestin) ve "Filistin Yanında Dur#" (standwithpalestine) ile Filistinlilere destek verilerek Google ve Apple girişimi eleştirildi.
Twitter kullanıcılarından Safiye Firuz sayfasında şöyle yazdı:
"Google ve Apple Filistin'i haritalarından silmekle kaybettiler. Filistin'i kendi tarihinden nasıl sileceksiniz? Eğer Filistin'e destek vermiyorsanız esasen zulüm, sömürge ve baskının bir parçasısınız. Para için gözlerini kapatmayın, önce insanlığa destek verin."
Bu bağlamda Filistin adının Google haritasında bulunması için "Google: Filistin'i haritalarına geri getir!" imza kampanyası başlatıldı.
İngiliz basınından Guardian gazetesi 2016 yılında ilk kez Google'a karşı Filistin adının silinmesi nedeni ile sanal dünyada tepkiler başlamıştı.

parstoday

Yorumlar