FİLİSTİNLİ İKİ KADIN ESİR 33 GÜNDÜR HÜCRE HAPSİNDE

 

Görüntülenme: 1759 Tarih: 15 Temmuz 2020 01:58
FİLİSTİNLİ İKİ KADIN ESİR 33 GÜNDÜR HÜCRE HAPSİNDE

Siyonist İsrail Hapishaneler İdaresi, işgal altındaki Kudüs sakinlerinden Fedva Hammade ile Cihan Haşime adındaki 2 kadın esiri, 33 gündür hücre hapsinde ve kötü sağlık koşullarında tutmaya devam ediyor. 
 
Hapishaneler İdaresi, Kudüslü kadın esirlere,
“Ed-Damun” hapishanesinde İsrailli bir kadın askere saldırma girişiminde bulundukları iddiasıyla hücre cezası vermişti. 
 
2017’de tutuklanan Kudüslü esir Fedva Hammade, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmışken, yaralı esir Cihan Haşime ise 2016’da tutuklandı ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Esir Haşime, tutuklandığı esnada işgal güçleri tarafından mermiyle yaralanması nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. 
 
Siyonist İsrail güçleri, aralarında Milletvekili Halide Cerar’ın da olduğu yaklaşık 45 Filistinli kadın esiri hapishanelerinde tutuyor. Bu esir kadınlardan bazıları 15-16 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmış durumda. 
 
Siyonist İsrail rejimine bağlı “Ed-Damun” hapishanesi, 2018’in sonuna kadar sigara deposu olarak kullanılıyordu. İsrail hapishane servisi, sigara deposunu boşaltarak, kameralarla donatılmış bir hapishaneye dönüştürdü. Filistinli kadın esirleri, daha önce kadınlara tahsis edilen Hasharon Cezaevi’nden buraya nakletti.
 
Siyonist İsrail, geçen yıllardan bu yana 16 binden fazla Filistinliyi tutuklayarak hapis cezası verdi. Sadece Birinci İntifada döneminde, işgal güçleri tarafından yaklaşık 3000 Filistinli tutuklandı. 
 
Diğer yandan, Filistin resmi kaynaklarına göre, Siyonist İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli esir bulunuyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar