HAMAS MUSTAFA UREYKAT'IN ŞEHİT EDİLMESİ ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

 

Görüntülenme: 1823 Tarih: 24 Haziran 2020 03:38
HAMAS MUSTAFA UREYKAT'IN ŞEHİT EDİLMESİ ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist İsrail’in işgal altındaki Kudüs'ün Ebu Dis beldesinde "Konteyner" kontrol noktasında 27 yaşındaki Ahmed Mustafa Ureykat'ı şehit ederek yeni bir suç işlediğini söyledi.
 
Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, şehit Ureykat'ın Batı Şeria'nın Beytullahim kentinden Ebu Dis'e döndüğünü ve kız kardeşinin akşam saatlerinde yapılacak düğünü için hazırlık yaptığını aktardı.
 
Kasım, katil ve zalim İsrail’in bir haysiyeti olmadığını, işgalci çetelerini tüm Filistin topraklarından kapsamlı bir direnişle kovmanın dışında Filistin halkı için onlardan kurtulmanın başka bir yolu bulunmadığını vurguladı.
 
Siyonist İsrail güçlerinin dün işgal altındaki Kudüs'ün Ebu Dis beldesi yakınlarında "araçlı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle ateş açtığı 27 yaşındaki Ahmed Mustafa Ureykat şehit olmuştu. 
 
İsrail haber sitesi Walla yayınladığı haberinde, şehit edilen genç adamın kullandığı aracı bir grup İsrail askerinin üzerine doğru sürdüğünü ve onları ezme girişiminde bulunduğunu fakat İsrail askerlerinde herhangi bir yaralanmanın olmadığını iddia etti.  
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar