FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR SUUDİ ARABİSTAN'DA ESİR ALINAN BABALARININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ŞARKI SÖYLEDİLER (VİDEO)

 

Görüntülenme: 2911 Tarih: 23 Haziran 2020 20:40
FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR SUUDİ ARABİSTAN'DA ESİR ALINAN BABALARININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ŞARKI SÖYLEDİLER (VİDEO)

Suudi Arabistan’ın 2019’un Şubat ayında başlattığı operasyonda tutukladığı Filistinlilerin çocukları, babalarının özgürlüğünü talep eden bir şarkı yaptı.
 
El-Hudari ve Suudi Arabistan'daki Filistinli Tutuklulara Özgürlük Kampanyası’nın Youtube hesabı üzerinden yayınladığı ve küçük bir çocuğun söylediği şarkı, ”Gülümsemek ve mutlu olmak için babamı istiyorum” cümlesiyle başlıyor.
 
Yaklaşık 20 yıldır Hamas'ın Suudi Arabistan ile ilişkilerinden sorumlu olan ve harekette üst düzey görevlerde yer alan 81 yaşındaki Muhammed Salih el-Hudari, Suudi Arabistan'da geçen yıl 4 Nisan'da tutuklanmıştı.  
 
Çocuklar şarkıda, tutuklu olan babaları ve akrabalarına karşı duydukları özlem ve hasreti dile getirdi. Ayrıca videoda, esirlerin fotoğraflarına yer verildi. 
 
Tutuklama Operasyonu 
 
4 Nisan 2019’da Hamas’ın Suudi Arabistan’daki yetkilisi Muhammed el-Hudari ve oğlu Hâni’nin de aralarında bulunduğu 60 Filistinli, Suudi Arabistan yönetimi tarafından tutuklandı. 
 
Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, Filistinli tutuklulara, “terörizmi destekleme ve finanse etme” ve “ terör örgütüne katılma” suçlamasında bulunuyor.
 
Hamas, Filistin halkının onurlu evlatlarını tutuklayan Suudi yönetimini açık bir şekilde kınadığını ifade ederek, birkaç kez tutukluların serbest bırakılmasını talep etti. Fakat Suudi Arabistan, tüm bu çağrılara rağmen tutuklamalarına ve zulmüne devam etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar