ALMANYA BATI ŞERİA KONUSUNDA SİYONİST REJİMİ UYARDI MI?

 

Görüntülenme: 1641 Tarih: 11 Haziran 2020 03:34
ALMANYA BATI ŞERİA KONUSUNDA SİYONİST REJİMİ UYARDI MI?

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, korsan İsrail’i Batı Şeria’yı ilhak planı konusunda uyardığı açıklamasında, Avrupa'nın bu durumda İsrail’e yaptırım uygulayacağını belirtti.

İşgal altındaki Filistin’i ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Çarşamba günü yaptığı açıklamada siyonist rejimi uyardı. Maas, Batı Şeria’nın ilhakı durumunda daha fazla sayıda Avrupa ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını belirtti.

Alman Bakan Maas ziyareti sırasında siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, savaş Bakanı Beni Gantz ve Genel Kurmay Başkanı Gabi Eşkinazi ile görüştü.

Maas Netanyahu ile görüşmesinde, bazı Avrupa ülkelerinin siyonist rejime yaptırım uygulamak istediklerini ve AB’yi de bu yöne çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

Alman Bakan Maas’ın siyonist rejim elebaşıları ile görüşmelerinde Batı Şeria’nın ilhakının uluslararası yasalara ve kararnamelere aykırı olduğunu, Almanya'nın bu tehlikeli uygulamaya kolay kolay göz yummayacağını söylediği belirtiliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, geçen Mayıs ayında Netanyahu ve Gantz koalisyon hükümeti üzerine anlaştıktan sonra işgal altındaki Filistin’i ziyaret eden ilk Avrupalı Bakan sayılıyor.

 

AB bundan önce de Tel aviv’den Batı Şeria’yı ilhak kararını gözden geçirmesini istemişti. AB ayrıca işgal altındaki topraklarda yerleşke inşaatını da uluslararası yasalara ve konvansiyonlara aykırı olduğunu belirtmişti. AB ilhak planı hayata geçirildiği takdirde Tel aviv’e karşı sert kararlar alacağı uyarısında da bulundu.

parstoday

Yorumlar