MUHAMMED İŞTİYYE: SİYONİST İSRAİL FİLİSTİN'İN MEVCUDİYETİNİ HEDEF ALDI

 

Görüntülenme: 1907 Tarih: 27 Mayıs 2020 01:38
MUHAMMED İŞTİYYE: SİYONİST İSRAİL FİLİSTİN'İN MEVCUDİYETİNİ HEDEF ALDI

Filistin başbakanı Muhammed İştiyye, ''Filistinliler mevcidiyetlerini hedef alan bir savaşla karşı karşıyalar'' dedi.

El'Cezire kanalına göre, İştiyye, bugün biz Filistin'in geleceği ve varlığını tehdit eden siyonist İsrail ile bir savaş ile karşı karşıyayız ve bu rejim bu varlığımızı önlemek için Filistin'i param parça yapmakta ve bazı topraklarımızı da kendi topraklarına ilhak etmektedir' dedi.

Filistin başbakanı, bütün Filistinlilerden  terör rejiminin bu sinsi ve şom planını bozmak için aralarındaki bütün ihtilafları bir kenara koymalarını ve 'yapıcı ve olumlu' bir şekilde birlik ve beraberliklerini  sürdürmelerini istedi. 

İştiyye, siyonistlerin bütün anlaşmaları ayaklar altına aldıklarını belirterek, 'Ramullah'ın da terör rejimi İsrail ile imzaladığı bütün anlaşmaları  feshettiğini bildirdiğini' söyledi.

Filistin özerk yönetim lideri Mahmut Abbas, Filistinlilerin ABD ve İsrail ile varılan tüm anlaşmalardan çekildiğini duyurmuştu. 

Abbas, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmasının da dahil olduğu tüm anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalmayacaktır." dedi.

Filistin halkının maruz kaldığı zulümden ABD  yönetiminin de sorumlu olduğunu dile getiren Abbas, "Filistin halkına karşı yapılan zulümden ABD yönetimini sorumlu tutuyor ve işgalci İsrail hükümetinin halkımıza yönelik tüm saldırgan, haksız kararları ve tedbirlerinde ABD yönetiminin birincil dereceden ortak olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Mahmud Abbas, daha önce buna benzer açıklamalarda bulunsa da Filistin yönetiminden somut bir adım gelmemişti.

 

Son zamanlarda ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

parstoday

Yorumlar