FİLİSTİNLİ ESİRLER BU RAMAZAN BAYRAMINI DA SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA GEÇİRİYOR

 

Görüntülenme: 1531 Tarih: 24 Mayıs 2020 08:57
FİLİSTİNLİ ESİRLER BU RAMAZAN BAYRAMINI DA SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA GEÇİRİYOR

Filistin Esir Kulübü, koronavirüsün yayılması gerekçesiyle ailelerinin esirleri ziyaret etmelerinin geçtiğimiz Mart ayından beri engellenmesi sebebiyle İsrail işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin bu Ramazan bayramındaki mahrumiyetlerinin kat kat fazla olduğunu dile getirdi.
 
Filistin Esir Kulübü yaptığı basın açıklamasında muhtelif insan hakları kuruluşlarının baskıları sonucunda işgal yönetiminin, esirlerin aileleri tarafından ziyaretlerinin engellendiği ortamda onlarla telefonla görüşmelerine izin verileceğini açıklamasına rağmen hâlâ esirlerin çoğunluğunu telefonla görüşme imkânından da mahrum etmeye devam ettiğine dikkat çekti. Bu arada çok sayıda esirin ailesi de zaten güvenlik gerekçesiyle uzun süreden beri aileleri tarafından ziyaret edilme imkânından mahrum ediliyor.
 
Verilen bilgilere göre 180 çocuk esirin bayramlarını aileleriyle birlikte geçirmeleri engelleniyor. İşgal yönetimi Damon Hapishanesi'nde tutulan 39 bayan esirden, 16 anne esiri de aileleriyle ve çocuklarıyla görüşmekten mahrum etmeye devam ediyor.
 
Açıklamada belirtildiğine göre Oslo Anlaşması'ndan yani 1993'ten önce hapse atılmış 26 kıdemli esir de uzun süreden beri aileleriyle görüşmekten mahrum ediliyor. Bunların içinde anne ve babalarını veya anne babalarından ya da kardeşlerinden birini kaybetmiş olanlar var. Kıdemli esirlerin en kıdemlileri ise 1983'ten beri yani 37 yıldır hapiste tutulan Kerim Yunus ile Mahir Yunus.
 
İşgal yönetimi bazı esirleri 2020'nin başından beri hücre hapsinde tutuyor. Katı hücre hapsine maruz bırakılanlar, aileleriyle bağlantı kurmalarının tek aracı olan avukatlarıyla bile görüşmekten yoksun bırakılıyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar