FİLİSTİNLİLER YÜZYILIN ŞER ANLAŞMASIYLA YÜZLEŞİYOR

 

Görüntülenme: 1605 Tarih: 24 Mayıs 2020 10:08
FİLİSTİNLİLER YÜZYILIN ŞER ANLAŞMASIYLA YÜZLEŞİYOR

Filistinlilerin ülkesinde sahte İsrail rejiminin kurulmasından bu yana 72 yıl geçti. Siyonist rejim, 72 yıl boyunca Filistinlilere karşı her türlü suçu işledi. Filistin halkının coğrafyası, tarihi ve dini  İsrail rejiminin cinayetlerinden büyük ölçüde hasara uğradı. Siyonist rejim Filistinlilere ait toprakları işgal etti ve Filistin sakinlerini kovdu veya göç etmeye zorladı. Filistin tarihini tahrif ederek dini kimliklerine zarar vermeye, toprak ve kutsal yerleri, özellikle de Kutsal Kudüs'ü yahudileştirmeye çalıştı.

6 milyon Filistinli evinden barkından edildi, birçoğu hala mülteci kamplarında, on binlerce Filistinli şehit edildi ve şehitler arasında birçok çocuk da dahil olmak üzere yüzbinlerce kişi yaralandı. Sadece 21. yüzyılın ilk yirmi yılında 3 bin Filistinli çocuk şehit edildi, 13 bini yaralandı ve 12.bin çocuk da hapsedildi.

Bu gibi bariz suçlara rağmen, bazı gruplar, özellikle Filistin Özerk Teşkilatı, Siyonist rejimin cinayetlerinin şiddetini müzakere ve uzlaşma yoluyla azaltılabileceğine inanıyordu. ABD başkanı Donald Trump ırkçı yüzyılın anlaşması planını açıkladı, ancak uzlaşma maliyetinin direnişten çok daha yüksek olduğunu kanıtladı. Esasen yüzyılın anlaşması planı Siyonist rejimle uzlaşmacı yaklaşımın Filistin'e dayattığı bir maliyettir.  Netanyahu ile Beni-Gantz arasında 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'nın İşgal Altındaki bölgelerine ilhak anlaşmasının sağlanması, Filistin'e yönelik işgal yaklaşımının belirli bir kişiye ait olmadığını ve tüm İsrail başbakanlarının ve yetkililerinin Filistin topraklarını genişletmeye ve işgal etmeye çalıştıklarını kanıtladı.

Görünüşe göre Filistin'deki uzlaşmacılar Siyonist rejim ile uzlaşmanın sona ermesi gerektiği sonucuna vardılar. Buna göre, Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmud Abbas geçen Salı günü Siyonist rejimin Ürdün Nehri'nin batı yakasının geniş bölgelerini işgal ettiği Bölgeler'e ilhak etme kararına yanıt olarak Filistin Kurtuluş Örgütü ile ve Filistin Özerk Teşkilatı artık Tel Aviv ve Washington ile olan anlaşmalarının hiçbirine uymayacaklarını söyledi. Filistin Özerk Teşkilatı başbakanı Muhammed Eştiye de geçen çarşamba gecesi  kabine üyeleri ile düzenlediği olağanüstü oturumda bakanlıklara Mahmud Abbas'ın Siyonist rejim ve ABD ile olan bağlarını koparma ve barış anlaşmasını iptal etme kararları üzerinde derhal ve pratik adımlar atmaları talimatını verdi.

Buna ilaveten Filistin Özerk Teşkilatı, bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme çabalarının, Batı Şeria'nın bazı bölgelerinin İşgal altındaki bölgelere ilhakı gibi kararlar üzerinde de önemli bir etkisi olduğu sonucuna vardı. Buna göre, Filistin Özerk teşkilatı Birleşik Arap Emirlikleri tarafından gönderilen tıbbi yardım almayı reddetti çünkü BAE, Siyonist rejimin başkenti Tel Aviv aracılığıyla Filistin'e yardım göndermeyi amaçlıyordu.

Filistin  Özerk Teşkilatı'nın bu hareketi Dünya Kudüs Günü arifesinde gerçekleştirildi ve Filistin'deki direniş gruplarının Kudüs'ün ideallerine olan bağlılığı vurgulandı. Korona'nın patlak vermesi nedeniyle Kudüs Günü kutlamalarının bu yıl yapılmamasına rağmen, Filistinliler arasında Siyonist rejimle yüzleşmek ve yüzyılın anlaşmasına karşı dik durmaları büyük ölçüde artmıştır. 

parstoday

Yorumlar