KEMAL KEMAHLI YAZDI: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDE SİYONİST İSRAİL’İN BATI ŞERİA VE ÜRDÜN VADİSİNİ İŞGAL ETME PLANINA KARŞI ÇIKALIM

 

Görüntülenme: 2906 Tarih: 06 Mayıs 2020 11:49
KEMAL KEMAHLI YAZDI: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDE SİYONİST İSRAİL’İN BATI ŞERİA VE ÜRDÜN VADİSİNİ İŞGAL ETME PLANINA KARŞI ÇIKALIM

DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDE SİYONİST İSRAİL’İN BATI ŞERİA VE ÜRDÜN VADİSİNİ İŞGAL ETME PLANINA KARŞI ÇIKALIM

Şehitlerin Rabbinin Adıyla..

Sadece İslam ülkelerinin değil, tüm dünyanın fırtınalı bir dönemden geçtiği ve aynı zamanda insanlığın kurtuluşu (fereci) beklediği bu günlerde Dünya Kudüs Günü’nün yaklaşmakta olması bizlere yeni bir heyecan ve ümit veriyor.

Bu sene ayrıca Nekbe (Büyük Felaket) Günü ile Dünya Kudüs Günü’nün hemen hemen çakışıyor olması da bizlerin Filistin-Kudüs davası konusundaki mesuliyetimizi artırıyor.

İslam İnkılabının aziz rehberi rahmetli İmam Humeyni’nin 7 Ağustos 1979 tarihinde Müslümanların dikkatini Siyonist İsrail’in işgali ve zulmü altında inleyen Filistin ve Kudüs’e çekmek için mübarek Ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü olarak ilan etmesinin önemi bugün daha da iyi anlaşılıyor.

Yüzyılın Anlaşması adlı şer planı adım adım uygulamaya devam eden Trump-Netanyahu ikilisi; Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti ilan etme, büyükelçilikleri Kudüs’e taşıma, Suriye’ye ait Golan’ı gasp etme kararını onaylama, Mescidi Aksa’ya yönelik ihlalleri artırma, Hizbullah’ı Almanya’da terörist örgütler listesine aldırma, IŞİD’İ Irak’ta yeniden canlandırma, Suriye’ye saldırma, Lübnan ve Irak’ta halk gösterilerini kışkırtma ve Yüzyılın Anlaşması’nın önündeki en büyük engellerden biri olan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi 3 Ocak’ta Irak’ta Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi El Mühendis ile birlikte kalleşçe şehit etmenin ardından şimdi de tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka Benny Gantz’ın da desteğiyle Temmuz ayında Batı Şeria’nın bazı bölümlerini ve Ürdün Vadisini işgal etmeye hazırlanıyor.

Zirai yönden verimli, su kaynaklarına sahip ve stratejik-psikolojik öneme haiz Batı Şeria topraklarının bazı bölümlerinin ve Ürdün Vadisinin Siyonistler tarafından işgalinin önlenmesi için bu sene 22 Mayıs Cuma günü ihya edeceğimiz Dünya Kudüs Günü’nde bu önemli konuyu gündeme getirmemiz elzemdir.

Batı Yaka(Şeria)’nın şu ana kadar %52’si Siyonist İsrail tarafından doğrudan işgal edilmiştir. 1967’den bu yana işgal edilen alanlarda BM’nin aldığı kararlar çiğnenerek, AB ve Rusya’nın itirazları görmezden gelinerek kanunsuz şekilde inşa edilen 150 yerleşkeye 670 bin Siyonist yerleştirilmiştir.

Yüzyılın Anlaşması adlı şom plandan cesaret alan Netanyahu, hükümet ortağı Gantz’ı da yanına alarak bir oldu-bitti ile Batı Şeria’nın diğer bölgelerini ve Ürdün Vadisini ilhak (işgal) etmek istiyor.

Tabi ki bu işgal başta Batı Yaka olmak üzere tüm Filistin topraklarında yeni bir intifada dalgasını başlatacaktır.

Bu aşamada Türkiyeli Müslümanlar olarak bize düşen görev; Dünya Kudüs Günü ve Nekbe Günü etkinliklerinden başlayarak Haziran ve Temmuz ayları boyunca yapacağımız programlarda Batı Şeria ve Ürdün Vadisinin Siyonistlerce işgali konusunu gündemde tutmaktır.

Büyük Şeytan ABD’ye uşaklık eden Arap Krallıklarının Siyonist İsrail ile normalleşmeyi meşru gösteren adımlar attığı bu zaman diliminde emperyalizm ve Siyonizm ile mücadelenin tek yolunun ‘DİRENİŞ’ olduğunu kamuoyuna sürekli olarak hatırlatmak zorundayız.

Bu çerçevede 31 Mayıs’ta yıldönümünü idrak edeceğimiz Mavi Marmara katliamını da hem Nekbe ve hem de Dünya Kudüs Günü etkinliklerinde yeniden anmalı ve hükümetten terörist İsrail ile yaptığı zillet anlaşmasını iptal etmesini ısrarla istemeliyiz.

Ayrıca yaklaşık 15 yıldır gasıp İsrail’in ambargo ve ablukası altında inleyen izzet ve onur sahibi Gazzeli kardeşlerimizle de dayanışma içinde olduğumuzu Dünya Kudüs Günü’nde bir kez daha ilan etmeliyiz.

Siyonist İsrail rejimi, ABD ve AB ülkelerinin yani tüm İslam ve Direniş Cephesi düşmanlarının Dünya Kudüs Günü’nün ihya edilmesinden rahatsız olduğu, unutulması veya önemsizleştirilmesi için çaba gösterdikleri bugünde mevcut sağlık tedbirlerine de uyarak şu etkinliklerin icra edileceğini düşünüyorum:

1) Basın Açıklamaları ve Yürüyüşler: Her sene olduğu gibi bu senede Dünya Kudüs Günü’nde HÜDA PAR, SAADET PARTİSİ ve AGD’nin öncülüğünde ülkemizin her yerinde basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenlenebilir. İstanbul’da Kudüs Günü Platformunun her sene yaptığı görkemli yürüyüş bu sene de yapılabilir. Ankara’da Siyonist elçilik konutunun önünde basın açıklaması bu sene de yapılmalıdır.  

2) Tüm şehirlerde araç, motorsiklet ve bisiklet konvoyları düzenlenebilir.

3) Sosyal medyada özellikle de twitterda dünya Müslümanlarıyla uyumlu bir şekilde Perşembe akşamı ve Cuma günü İngilizce, Türkçe ve Arapça hashtag çalışması yapılabilir. Bu arada twitter hesabı olmayan kardeşlerimizden bir an önce twitter hesabı açmalarını da rica ediyoruz.

Yine sosyal medyada Perşembe akşamı ve Cuma günü kısa videolar, görseller ve yazılar paylaşılabilir. Şu anda malum virüsten dolayı herkesin internette vakit geçirdiği bu günlerde bu önemli iş için sosyal medyayı çok fazla kullanmalıyız.

4) İmkanlar nispetinde şehirlerde bulunan billboardlara reklam verilebilir veya şehirlerin uygun noktalarına Dünya Kudüs Günü’nü anlatan afişler asılabilir.

5) İşyerlerinin ve arabaların camlarına A4 kağıdı ebatında Kudüs Günü ile ilgili afişler yapıştırılabilir.

6) TV’lerde özel programlar yapılabilir.

Biz, Kudüs Günü sitemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kudüs Günü ve Nekbe Günü’nde yapılacak tüm etkinliklerin duyurularını ve haberlerini yayınlayacağız inşallah. Yapacağınız ve yaptığınız tüm etkinliklerin fotoğraf ve videolarını [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Gelin! Bu sene de Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planının devamı mahiyetindeki Batı Şeria ve Ürdün Vadisinin Siyonist Rejim tarafından işgali projesine karşı çıkmak için 22 Mayıs Cuma günü tüm Türkiye’de meydanları dolduralım. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin davasının sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha ispat edelim.

                                                          Kemal Kemahlı

                                                               06/05/2020

kudusgunu.com

Yorumlar