FİLİSTİN BOYKOT KAMPANYASININ BAŞKANI BASİM NAİM'DEN 'UMMU HARUN' DİZİSİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 1963 Tarih: 26 Nisan 2020 16:11
FİLİSTİN BOYKOT KAMPANYASININ BAŞKANI BASİM NAİM'DEN 'UMMU HARUN' DİZİSİNE TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Filistin Boykot Kampanyası'nın başkanı Basim Naim, Ummu Harun dizisinin normalleştirme politikasının bir sanatı değil tarihe karşı bir cinayet ve İsrail işgal güçlerinin onlarca yıldır sürdürdükleri beyin yıkama operasyonunun bir aracı olduğunu dile getirdi.
 
Naim, kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamasında bu dizinin gerçekte bir kültürel düşmanlık olduğunu dile getirerek, diziyi üretenlerin, yayına hazırlayanların, yayınlayanların ve onların dışında katkıda bulunanların sorgulanması gerektiğini vurguladı.
 
Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan ve tüm Arap dünyasına yönelik yayın yapan, Suudi Arabistan'ın MBC kanalı tarafından yayınlanan Ummu Harun dizisinde filmin ana kahramanı rolünde Hayat El-Fehd oynuyor ve dizide Körfez'in seçkin artistleri oynatılıyor.
 
Ramazanın ilk günlerinde gösterime başlanan Ummu Harun dizisinde, senaryoyu tasarlayanların kafasına göre 1940'lı yıllarda Kuveyt'teki Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudi azınlık arasındaki ilişkiler ele alınıyor. Ayrıca siyonist hareketin ve Filistin'deki Büyük Felaket'in öne çıktığı dönemde güya yahudi azınlığın ırkçı ve sistematik ayrımcı politikalar yüzünden vatanlarından kovulmalarından sonra İsrail'de maruz kaldıkları zorluklar öne çıkarılıyor.
 
Olaylar filmin ana kahramanı olarak seçilen Ummu Harun adında bir kadının etrafında cereyan ediyor. Bu kadın güya yahudi dininden olmasından dolayı çeşitli zorluklara maruz kalıyor.
 
Dizi sosyal medyada çeşitli tartışmalara neden oldu ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik bir hazırlık çalışması olduğuna dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar