SİYONİST REJİM HÜCUMBOTLARI FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1414 Tarih: 21 Nisan 2020 19:22
SİYONİST REJİM HÜCUMBOTLARI FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İşgal rejimine ait hücumbotların bugün sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesi açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine ateş açması ve tazyikli su sıkması üzerine Filistinli bir balıkçı yaralandı.
 
Filistinli Balıkçılar Komitesi, işgalci Siyonistlerin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Deir Belah beldesi açıklarında sahilden 12 mil uzaklıkta avlanmakta olan balıkçı teknelerine ateş açtığını ve tazyikli su sıktığını söyledi.
 
İsrail’in Gazze Balıkçılarına Yönelik İhlallerini Belgeleme Komitesi tarafından yapılan basın açıklamasında, balıkçı Ziyad Fehd Bekir’in (25) kafasına isabet eden plastik mermiyle yaralandığı ve tedavisi için Gazze kentinin merkezindeki El-Şifa Hastanesine nakledildiği ifade edildi.,
 
Açıklamada, İsrail donanmasına ait hücumbotların, Bekir’in sahip olduğu tekneyi önce kuşattığı sonra ateş açarak balıkçıyı acımasızca yaraladığı belirtildi.
 
İsrail, her zamanki gibi ateşkes müzakerelerine bağlı kalmaktan kaçınıyor, avlanma mesafesini genişletmekten vazgeçiyor ve Gazzeli balıkçılara yönelik ihlallerini artırıyor.
 
Siyonist İsrail ordusu tarafından geçen sene yapılan açıklamada, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin 15 milden 10 mile indirildiği belirtilmişti.
 
İşgalci İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.
 
Filistinli Balıkçılar Sendikası verilerine göre, Gazze'de yaklaşık 4 bin kişi geçimini balıkçılıkla sağlıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar