FİLİSTİNLİ ESİR EYMEN EŞ ŞERBATİ'DEN HABER ALINAMIYOR

 

Görüntülenme: 1776 Tarih: 19 Nisan 2020 05:00
FİLİSTİNLİ ESİR EYMEN EŞ ŞERBATİ'DEN HABER ALINAMIYOR

İşgal rejimi hapishanesindeki esir Eymen eş-Şerbati'nin ailesi, esirden uzun süredir haber alamadıklarından dolayı tüm resmi ve insan hakları kurumlarına, esirin sağlık ve fiziksel durumunu öğrenmeleri için çağrıda bulundu.
Eş-Şerbati'nin ailesi, 21 günden fazla bir süredir kendisi hakkında hiçbir haber veya bilgi alamadıklarını hatta bulunduğu yeri dahi bilmediklerini ve koronavirüsün yayılma tehlikesinden ötürü endişeli olduklarını ifade etti.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 26 Mart 2020 Perşembe günü esir Eymen eş-Şerbâtî, İsrail Nefha Sahra hapishanesindeki protestoda gardiyan odasının kapısını yakmıştı.
Söz konusu protestonun sebebinin, işgalci cezaevi idaresinin esirlerin taleplerini duymazdan gelmesi, kantin malzemesinden esirlerin mahrum bırakılmaları ve virüse karşı gerekli sağlık önlemlerinin alınmaması olduğu öğrenilmişti.
O günden bu yana cezaevi idaresi tarafından, tek kişilik hücreye alınan eş-Şerbati hakkında yeni bir dava açılırken, ziyaretlerin kaldırılması, kantinin yasaklanması, para cezası ve hasar tazminatı gibi ağır cezalara çarptırıldı.
El-Halil kenti sakinlerinden olan 51 yaşındaki esir eş-Şerbati, 1988 yılından beri işgal zindanlarında tutulmakta. Ve toplamda 100 yıl hapse mahkûm edilmişti.
Eş-Şerbati, birkaç kere farklı zindanlara nakledilmiş, birkaç ay önce hapishanelerin birinde İsrail bayrağını yakması sebebiyle işgal güçleri tarafından darp edilmişti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar