TERÖRİST İSRAİL'İN YAPTIRIMI ALTINDAKİ FİLİSTİN EKONOMİSİ ŞİMDİ DE KORONAVİRÜS KISKACINDA

 

Görüntülenme: 1646 Tarih: 10 Nisan 2020 09:17
TERÖRİST İSRAİL'İN YAPTIRIMI ALTINDAKİ FİLİSTİN EKONOMİSİ ŞİMDİ DE KORONAVİRÜS KISKACINDA

Ramallah'taki Filistin hükümeti Başbakanı Muhammed İştiyye, yeni tip koronavirüsü salgınının Filistin ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyledi.
 
Filistin Başbakanı İştiyye gündemdeki konularla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulamaya sokulan planların tutarı yaklaşık 137 milyon dolar” ifadelerini kullandı.
 
“Bu süreçte Filistin ekonomisinde meydana gelen zarar 3.4 milyar dolara ulaştı” diyen Başbakan İştiyye, “Bütçe açığını azaltmak için kemer sıkma politikası uygulamaya başlıyoruz. Beklentilere göre gelirlerdeki % 50'den fazla düşüş nedeniyle bütçe açığı 1,4 milyar dolara yükselecek” değerlendirmesinde bulundu.
 
Filistin hükümeti Başbakanı Muhammed İştiyye, Filistin’de görev yapan büyükelçi, konsolos ve dünya ülkelerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, “İşgalci İsrail’in insanlıktan uzak uygulamalarıyla edinmiş olduğumuz deneyimlerimiz sonucunda halkımız, krizlerle başa çıkma ve en kötü koşullarda bile ayakta kalma konusunda yeteri tecrübeye sahiptir”ifadelerini kullandı.
 
Virüs salgınının bütün ülkelerin sosyal hayatını ve ekonomisi tehdit ettiğine dikkat çeken İştiyye, “Ancak bizler Filistin’de, İsrail’in ülkemizi işgal etmesi nedeniyle sınırlarımız ve topraklarımız üzerindeki egemenliğimizin zayıflaması ve bizlere dayatılan hareket kısıtlamaları yüzünden diğer ülkelerden farklı olarak çok daha zor durumlarla karşı karşıyayız” dedi.
 
Diğer taraftan Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği'nin Kudüs temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile bugün bir araya geldi.
 
Görüşmede, Sven Kühn von Burgsdorff, salgın ile mücadele için Filistin'e yaklaşık 71 milyon avroluk bir yardım paketi ayrıldığını dile getirdi.
 
Filistin yönetimi 6 Mart'ta olağanüstü hal ilan etmiş, Başbakan Muhammed İştiyye, tüm vilayetlerde sokağa çıkma sürelerinin sabah 10.00 ile akşam 17.00 arasında olmak üzere kısıtlandığını duyurmuştu.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar