ŞEHİT KOMUTAN SÜLEYMANİ SUİKASTİYLE İLGİLİ YENİ BİR BİLGİ PAYLAŞILDI

 

Görüntülenme: 1715 Tarih: 23 Mart 2020 14:43
ŞEHİT KOMUTAN SÜLEYMANİ SUİKASTİYLE İLGİLİ YENİ BİR BİLGİ PAYLAŞILDI

Amerikan basınından bir dergi, İran Kudüs Gücü komutanı general Süleymani'ye düzenlenen ABD'nin terörist saldırısıyla ilgili yeni ifşaatlar bulundu ve bu saldırıdan bir elin parmakları kadar kişinin haberdar olduğunu ve hatta ABD casus uydularının bile bundan haberinin olmadığını yazdı.

Newsweek dergisi, isminin açıklanmasını istemeyen bir Amerikan istihbarat yetkilisine dayanarak verdiği haberde, operasyonun yapıldığı insansız hava aracına GPS aletinin, İHA'nın tanınmaması ve görülmemesi için  montaj edilmediğini yazdı.

Derginin haberine göre, operasyonda yer alan Irak ve ABD personelinin de önce bu saldırının Irak'ta Amerikan güçlerinin varlığına karşı olanların bir saldırısı şeklinde tahmin yürüttüklerini çünkü bu operasyonunun ABD açısından çok önemli olduğunu ve gizli yürütüldüğünü yazdı.

Bilindiği gibi İran Kudüs gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı ve 8 arkadaşı Bağdat havalimanı yakınında 3 ocak tarihinde ABD'nin bölgedeki terörist güçlerinin saldırısı sonucu şehit olmuştu. 

General Süleymani Irak devletinin resmi daveti üzerine Irak'a gitmişti.  

 

Sözkonusu kalleş saldırının ardından Amerikan savunma bakanlığı Pentagon saldırı emrinin bizzat  Trump tarafından verildiğini bildirdi. 

parstoday

Yorumlar