ULUSLARARASI TOPLUM ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK ACIMASIZ YAPTIRIMLARINI DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

 

Görüntülenme: 1536 Tarih: 21 Mart 2020 01:43
ULUSLARARASI TOPLUM ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK ACIMASIZ YAPTIRIMLARINI DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

İran'ın BM'nin Avrupa ofisindeki daimi temsilcisi ve büyükelçi İsmail Bekai Hamane, Amerika'nın yaptırımlarının beşeriyet aleyhindeki cinayetlerinin kanıtı olduğunu belirterek bunun durdurulması gerektiğini bildirdi.

İranlı yetkili, dün Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs konusunda düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, Amerika'nın zalimce ve yasadışı yaptırımlarının koronavirüsten dolayı masum insanların ölümlerinin artmasına ve sıradan İran halkının  ilaç ve sağlık teçhizatlarına ulaşmaları önünde bir engel olduğunu belirterek,  bunun beşeriyet aleyhinde bir cinayet olduğunu bildirdi.

Bekai Hamane, sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada İran'ın  koronavirüs ile mücadelesi ve sağlık sistemi hakkında bilgi verirken, koronavirüsü beşeriyetin ortak düşmanı niteledi ve  bu  salgına karşı  dünya genelinde ortak işbirliğinin çok boyutlu bir şekilde yapılmasının zaruri olduğunu bildirdi.

İranlı yetkili, Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımlarını sürdürmesinin  koronavirüsün İran'da yayılması konusunda bir tehdit olmadığını ve bu yaptırımların aynı zamanda virüsün Batı Asya'da yayılması için de bir tehdit sayıldığını söyledi.

 

Bekai Hamane, Amerika tarafından son günlerde İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarının alınmasını da, Amerikalı yetkililerin ne kadar sorumsuzca olduğunu açık ispatı olduğunu belirterek, uluslararası toplumdan Amerika'nın İran'a karşı yaptırımlarını durdurması için girişimde bulunmasını istedi. 

parstoday

Yorumlar