CEVAD ZARİF: KORONA ABD'NİN İRAN'A UYGULADIĞI ZALİMCE AMBARGOLAR GERÇEĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 1588 Tarih: 19 Mart 2020 21:39
CEVAD ZARİF: KORONA ABD'NİN İRAN'A UYGULADIĞI ZALİMCE AMBARGOLAR GERÇEĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, koronanın Amerika’nın zalimce ambargolarının gerçeğini dünyaya gösterdiğini söyledi.

Zarif, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında, İran halkının sağlığı aleyhindeki ambargolarının ilk baştan ekonomik terörizmin ekseninde olduğunu söyledi.

Zarif, bir milletin ilaç, gıda ve diğer insani kalemlere ulaşım hakkının elinden alması durumunda diğer ülkelerle kıyasla eşitsiz bir durumda yer alacağını söyledi.

Zarif, ‘’Biz ambargo ve korona ile mücadele için zihinsel bir değişime ihtiyaç duymaktayız, bu mücadele biz hükümranlık yöntemlerinde yenilenmeyi öğretti. ‘’ dedi.

iç ve dış politikada bazı hayallerden kurtarılması gerektiğini belirten Zarif, ‘’Ambargolarla mücadele için kendimize uyguladığımız her türlü yaptırıma veda edip diplomasinin yeni asrına girmemiz gerekir. ‘’ dedi.

Korona ile mücadelede yurt dışında ve içinde mukim İranlılar arasındaki sınırların kaldırılması gerektiğini ifade eden Zarif, vatandaşlarının yanında yer alan herkesin İranlı olduğunu belirtti.

 

Zarif yurt dışında yaşayan İranlılara hitaben, vatanın her zamandan daha fazla onların yardımlarına muhtaç olduğunu belirterek, Amerika’nın ambargoları arttırarak, İran’ın tehditler okyanusunda bir adaya mahsur bırakmaya çalıştığını fakat buna karşın Nevruz’un İran’a ilham verdiğini, İran’ın geri döneceğini, ayağa kalkacağını ve yeniden ambargo zindanının kilidini kıracağını söyledi.

parstoday

Yorumlar