BÜYÜK ŞEYTAN ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIMLARI KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEYİ ENGELLİYOR

 

Görüntülenme: 1707 Tarih: 14 Mart 2020 06:41
BÜYÜK ŞEYTAN ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIMLARI KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEYİ ENGELLİYOR

İran İslam Cumhuriyetinin Uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi Mecid Taht Revançi, dün gece twitterden yaptığı açıklamada, Amerika'nın İran aleyhindeki tek yanlı ve yasadışı yaptırımlarının koronavirüsle mücadelede engel olduğunu belirterek, bu uluslararası sorunla mücadelede gerçekte uluslararası çabanın gerekli olduğunu bildirdi.

İRNA'nın haberine göre, Taht Revançi, İran halkı ve devletinin salgına karşı çok ciddi mücadele ettiğini ama ABD'nin yaptırımlarının bu mücadelede engel olduğunu bildirdi.

İranlı yetkili, Amerika'dan insani çabaları siyasileştirmeden elçekmesini ve yaptırımları kaldırmasını istedi.

İran dışişleri bakanı  Muhammed Cevad Zarif de, BM genel sekreterine yazdığı ve bütün ülkelerin dışişleri bakanları ve uluslararası kuruluşlara da gönderilen mektubunda, Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılmasının koronavirüsle mücadelede kaldırılmasının zaruri olduğunu bildirdi.

Zarif, mektubunda, İran sağlık sistemi ve ilmi potansiyelinin salgınla mücadele etmesine rağmen  ABD yetkililerinin ticaret kanunu ile ilaç, sağlık teçhizatları ve insani ürünlerin İran'a satışına yönelik yaptırımlarının İran'ın korona ile mücadelesinde ciddi engel olduğunu bildirmiştir.

 

İran dışişleri bakanı, Amerika'nın İran aleyhindeki iktisadi terörizm ve yaptırımlarını arttırmasını kınarken bu yaptırımların İran'da salgından ölenlerin artmasında etkili olduğunu bildirmiştir. 

parstoday

Yorumlar