FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEPKİ

 

Görüntülenme: 1590 Tarih: 12 Mart 2020 20:49
FİLİSTİNLİLER HALK KONGRESİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEPKİ

Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi, Suudi Arabistan’ın onlarca suçsuz Filistinli ve Ürdünlüyü yargılamasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayarak, bu haksızlığın durdurulması çağrısında bulundu.
 
Bugün (12 Mart, Perşembe) Filistin Enformasyon Merkezi’ne aktarılan bilgiye göre, Filistin Halk Kongresi, aralarında Halk Kongresi’nin Genel Sekreterlik üyelerinden olan, seksen yaşını aşmış önemli şahsiyet Dr. Muhammed el-Hudarî’nin de bulunduğu onlarca Filistinli ve Ürdünlüye yönelik haksız duruşmaların bir an önce durdurulması gerektiğini belirterek, Arap kardeşliği ile asla bağdaşmayan bu dosyanın kapatılmasının önemine dikkat çekti.
 
Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi yaptıı açıklamada, Suudi Arabistan’da yapılan bu duruşmadan büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, bu duruşmanın, Filistin davasını destekleyen önemli şahsıların aleyhine olduğunu söyledi.
 
Bu duruşmaların Filistin halkı üzerinde büyük etkisinin olduğu belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: Bu tutuklamalar ve yargılamalar, kardeş ülke ve uluslar arasındaki yakın ilişkileri açık bir şekilde zedelemektedir. 
 
Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi, Arap ve İslam ülkelerinden beklenen şeyin, Filistin davası için çalışanlara saygı göstermek ve İsrail işgal güçlerine karşı direniş gösteren Filistin halkına destek olmak olduğunu belirtti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar