MUHAMMED NEZZAL'DEN ABBAS YÖNETİMİNE YÜZYILIN ANLAŞMASI ELEŞTİRİSİ

 

Görüntülenme: 1876 Tarih: 05 Mart 2020 22:36
MUHAMMED NEZZAL'DEN ABBAS YÖNETİMİNE YÜZYILIN ANLAŞMASI ELEŞTİRİSİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın yurtdışındaki başkan yardımcısı Muhammed Nezzal, yurtdışındaki Filistinlileri, Filistin’deki halkıyla bütünleşme içeren, Filistin Ulusal Projesi’ne katılmaya çağırdı. 
 
Nezzal konuyla ilgili şunları söyledi: Filistinli mültecilerin yasal statüsü, ikamet yerlerinin değişmesi veya varlıklarının değişmesi ile değişmiyor. Filistin halkı, Filistin dışında bir ülkeden ve Kudüs dışında bir başkentten memnun değil.
 
Nezzal, “Mülteci Net” kanalına verdiği kapsamlı röportajda, “Yüzyılın Anlaşması” projesinin, Filistin meselesini köküden temizleme projesi olduğunu ve ulusal birliğin direniş programıyla buna cevap verileceğini vurguladı.
 
Nezzal, Filistin Yönetimi’nin “Yüzyılın Anlaşması” projesi konusundaki konumu hakkında da şunları söyledi: Filistin Yönetimi, teoride “Yüzyılın Anlaşması” projesini reddediyor. Ancak uygulamada, şimdiye kadar bu pratik bir adıma dönüştürülmedi.
 
Yetkili ayrıca, anlaşmanın ilanından bu yana geçen bir aydan fazla zaman içinde, ortaya çıkan göstergelerin Filistin Yönetimi ve yetkililerinin, pratik anlamda anlaşmaya karşı çıkmanın maliyetini ödemeğe hazır olmadığını gösterdiğini belirtti.
 
Nezzal ayrıca şunları ekledi: Biz, Amerikan tarihinde Siyonist yanlılarının en çok olduğu bir Amerikan yönetimiyle karşı karşıyayız. Ve bu anlaşma, Protestan Hıristiyan hareketi ile Yahudi-Siyonist hareketi arasındaki anlaşmanın doğal bir ürünüdür. Filistin Yönetimi’nin acizliği ve yıpranmış Arap yönetimleri ışığında, Filistin halkına bu anlaşmayı dayatarak, tarihi bir fırsatı gerçekleştirmek istiyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar