SİYONİST İSRAİL AHMED ZEHRAN'IN TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

 

Görüntülenme: 1795 Tarih: 04 Mart 2020 04:39
SİYONİST İSRAİL AHMED ZEHRAN'IN TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

Siyonist işgal yönetimi, açlık grevinden vazgeçmesi için serbest bırakacağını açıkladığı Ahmed Zehran'la ilgili kararından dün akşam vazgeçti ve tutukluluk süresini dört ay uzatma kararı verdi.
 
İşgal yönetimi Ramallah'ın Deyr Ebu Meşal mıntıkasından olan Ahmed Zehran hakkında yine idari tutuklulukla uzatma kararı verdi.
 
İşgal yönetiminin askeri mahkemesi birkaç gün önce Ahmed Zehran'ın 10 bin şikel kefalet ödenmesi şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.
 
Dört çocuk babası ve 42 yaşında olan Ahmed Zehran ömrünün on beş yıldan fazla süresini işgal zindanlarında geçirdi. Son olarak Mart 2019'da tutuklanmıştı.
 
Zehran, idari tutukluluk kararıyla hapse atılmasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevini 113 gün süreyle sürdürmüştü. Geçtiğimiz ayın ortalarında işgal yönetiminin özgürleştirilmesi için bir takvim uygulayacağı sözü vermesi üzerine açlık grevine son vermişti.
 
Bu açlık grevi Zehran'ın işgal zindanlarında başvurduğu ikinci açlık greviydi. Daha önce de yine idari tutuklulukla hapse atılmasına karşı 39 gün süreyle açlık grevinde bulunmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar