ŞEREF MALKOÇ VE HASAN DERVİŞİAN YÜZYILIN ANLAŞMASI HAKKINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Görüntülenme: 1981 Tarih: 20 Şubat 2020 11:13
ŞEREF MALKOÇ VE HASAN DERVİŞİAN YÜZYILIN ANLAŞMASI HAKKINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İran Denetleme Kurumu Başkanı Hasan Dervişian, İslam iş birliği teşkilatı İİT Ombudsmanlar Birliği Başkanı Şerif Malkoç’la telefon görüşmesinde, İslam ülkeleri Amerikan – Siyonizm patentli Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planına karşı birlik olmalarına vurgu yaptı.

İran Denetleme Kurumu Başkanı Hasan Dervişian Çarşamba günü İslam iş birliği teşkilatı İİT Ombudsmanlar Birliği Başkanı Şerif Malkoç’la telefon görüşmesinde, Türkiye Ombudsmanlar Derneği’nin Amerikan – Siyonizm patentli Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planı kınamasını takdirle karşıladıklarını belirterek, bu plan Filistin milletinin en temel haklarını hiçe saydığını ve uygulandığı takdirde Filistin’in tarihî topraklarından sadece yüzde 15 kadarı Filistinlilere kalacağını belirtti.

Dervişian ayrıca İİT Ombudsmanlar Birliği’nin Yüzyılın Anlaşması’nı kınamak üzere bir oturum düzenlenmesi konusunda Cibuti Ombudsmanı’nın önerisine işaretle, İran bu oturumun düzenlenmesine olumlu baktığını belirtti.

Görüşmede Şerif Malkoç da Yüzyılın Anlaşması adlı şom planla pratikte mücadele edilmesine vurgu yaptı.

 

İran Denetleme Kurumu Başkanı Dervişian ve İslam iş birliği teşkilatı İİT Ombudsmanlar Birliği Başkanı Şerif Malkoç görüşmede ayrıca Ombudsmanların ilişkilerinin geliştirilmesini ve İslam ülkelerinden daha fazla üyeyi derneğe cezbetmeye vurgu yaptılar. İran 2007 yılında bu derneğin daimi üyesi oldu.

PARSTODAY

Yorumlar