MİLLİ GAZETE YÜZYILIN ANLAŞMASI ADLI SİYONİST PLANIN DETAYLARINI İFŞA ETTİ

 

Görüntülenme: 1626 Tarih: 17 Şubat 2020 00:02
MİLLİ GAZETE YÜZYILIN ANLAŞMASI ADLI SİYONİST PLANIN DETAYLARINI İFŞA ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte dünyaya duyurduğu ve Filistin’i kendi topraklarından uzaklaştırmayı amaçlayan sözde ‘Barış Planı’na tepkiler sürerken, şaşırtmayan bir gerçek ortaya çıktı. Trump tarafından açıklanan planın 40 yıl önce açıklanan “Drobles Planı” olduğu ve “Batı Şeria’daki Yerleşimlerin Geliştirilmesi İçin Ana Plan, 1979-1983” başlığı ile hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Evanjelik kadro eline tutuşturdu

Filistin davasına yönelik imha çalışmasının yürütüleceği Drobles Planı’nın beklendiği üzere skandal bir içeriğe sahip olduğu, hazırlanan haritada net olarak görülüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın çevresindeki Evanjelik kadronun eline tutuşturduğu sözde ‘Barış Planı’nın, aslında Dünya Siyonist Örgütü’nün 40 yıl önce tasarladığı plan olması Siyonistlerin ABD’yi nasıl kendi amaçları doğrultusunda kullandığını da açıkça ortaya koyuyor.

PLAN, ÇOK DAHA ESKİYE DAYANIYOR

2001-2004 yılları arasında İsrail Savunma Kuvvetleri’nde piyade asker ve komutan olarak görev yapan Yehuda Shaul, ABD merkezli ünlü akademi dergisi Foreign Policy’de, “Yüzyılın Anlaşması” adlı planla ilgili önemli bilgiler içeren bir makale yayımladı. Shaul, makalesinde, Trump’ın açıkladığı planın ona ait olmadığını, planın aslında 40 yıllık Siyonist bir plan olduğunu yazdı.

“Drobles Planı” olarak da biliniyor, her iki plan da aynı

40 yıl önce sinsi Siyonist planı hazırlayan isim Dünya Siyonist Örgütü’nün yerleşim planlamasından sorumlu kurumun iskan bölümü başkanı olan Matityahu Drobles. Plan bu kişinin adını taşıyor ve “Drobles Planı” olarak da biliniyor.

1979 yılında hazırlanan “Drobles Planı” ve Trump’ın 20 Ocak 2020 tarihinde açıkladığı sözde “Barış Planı”nın haritaları karşılaştırıldığında aynı merkezden çıktığı açık bir şekilde görülebiliyor. Her iki planda da; Kudüs, Batı Şeria, Ürdün Vadisi, Ölü Deniz kıyısının tamamı, Nablus, Qalqilyah, Ramallah’ın bir kısmı, Tulkarem ve Beytlehim’in batısı İsrail’e bırakılıyor.

40 yıl önce bu sinsi Siyonist planı hazırlayan isim ise Dünya Siyonist Örgütü’nün yerleşim planlamasından sorumlu kurumun iskan bölümü başkanı olan Matityahu Drobles. Plan bu kişinin adını taşıyor ve “Drobles Planı” olarak da biliniyor. Filistin davasına yönelik imha çalışmasının yürütüleceği Drobles Planı’nın beklendiği üzere skandal bir içeriğe sahip olduğu, hazırlanan haritada net olarak görülüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın çevresindeki Evanjelik kadronun eline tutuşturduğu sözde ‘Barış Planı’nın, aslında Dünya Siyonist Örgütü’nün 40 yıl önce tasarladığı plan olması Siyonistlerin ABD’yi nasıl kendi amaçları doğrultusunda kullandığını da açıkça ortaya koyuyor. 2001-2004 yılları arasında İsrail Savunma Kuvvetleri’nde piyade savaş askeri ve komutanı olarak görev yapan Yehuda Shaul, ABD merkezli ünlü akademi dergisi Foreign Policy’de, “Yüzyılın Anlaşması” adlı planla ilgili önemli bilgiler içeren bir makale yayımladı. Shaul, makalesinde, Trump’ın açıkladığı planın ona ait olmadığını, planın aslında 40 yıllık Siyonist bir plan olduğunu yazdı.

İŞGAL PLANLARI TAMAMEN AYNI

1979 yılında hazırlanan “Drobles Planı” ve Trump’ın 20 Ocak 2020 tarihinde açıkladığı sözde “Barış Planı”nın haritaları karşılaştırıldığında aynı merkezden çıktığı açık bir şekilde görülebiliyor. Her iki planda da; Kudüs, Batı Şeria, Ürdün Vadisi, Ölü Deniz kıyısının tamamı, Nablus, Qalqilyah, Ramallah’ın bir kısmı, Tulkarem ve Beytlehim’in batısı İsrail’e bırakılıyor.

“TRUMP’IN VİZYONU ASLINDA DROBLES PLANI’DIR”

İsrailli komutan Yehuda Shaul, makalesinde iki planın benzerliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Trump’ın planı aslında hiç olamayacağı kadar geleneksel. Aslında, 40 yıldan uzun bir süre önce yayınlanan başka bir plana inanılmaz bir benzerlik içeriyor. 1979’da Dünya Siyonist Örgütü, Matityahu Drobles tarafından hazırlanan ‘Batı Şeria’daki Yerleşimlerin Geliştirilmesi İçin Ana Plan, 1979-1983’ başlıklı bir plan yayınladı. Matityahu Drobles, günümüzün Likud Partisi ve Dünya Siyonist Örgütü’nün yerleşim planlamasından sorumlu kurum olan iskan bölümü başkanıdır.” Drobles Planı’nın temelde, o zamanki Tarım Bakanı Ariel Şaron’un yerleşim genişletme planını yürütmek için detaylı bir girişim olduğunu söyleyen Shaul, “Plan, İsrail hükümetlerinin bu dönemde (40 yılda), Batı Şeria’daki kilit bölgelere 640.000 yerleşimciyi yerleştirmesi amaçlanan görevin ayrıntılı bir girişimiydi. Trump’ın vizyonu aslında tamamen Drobles Planı’dır” dedi.

İKİ PLAN DA İŞGALİ ESAS ALIYOR

Makalede, “Her iki plan da İsrail’in Batı Şeria üzerindeki kalıcı kontrolü üzerinde hemfikir” ifadelerine yer veren Shaul, “Ayrıca her iki planda da Ürdün Vadisi’nin önemine yer veriliyor. Trump planında, Ürdün Vadisi’ne önem vermiş ancak Drobles, bu fikri ortaya ilk koyan kişiydi. Hatta Drobles, Ürdün Vadisi’nin yerleşim yerleriyle alakalı “doğudaki ilk savunma duvarımız” şeklinde atıfta bulunmuştu. Her iki planda da ifade edilen benzerlikler, Trump’ın planının İsrail politikasının onlarca yıl istikrarlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.” diye yazdı.

TRUMP 40 YILLIK SİYONİST RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRME PEŞİNDE

1979’daki planda İsrail’in bölgeye iyice yerleşebilmesi için Filistinlilerin yaşadığı yerlerin Yahudi iskanı ile çevrelenmesinin bu şekilde de Filistinlilerin bölgesel bütünlük ve siyasi birlik oluşturmasının engellenmesi amaçlandığı belirtiliyor. Trump’ın Drobles Planı’nda bulunan her maddeyi gerçekleştirmek için yoğun çaba harcadığını dile getiren Yehuda Shaul, “Şimdi Trump’ın planı gerçekleşirse, Drobles’ın rüyası neredeyse 40 yıl sonra gerçeğe dönüşecek.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GAZETE/ MUHAMMED ÖZDEMİR

Yorumlar