AMERİKAN DÜŞÜNCE KURULUŞUNDAN YÜZYILIN ANLAŞMASINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1550 Tarih: 10 Şubat 2020 11:51
AMERİKAN DÜŞÜNCE KURULUŞUNDAN YÜZYILIN ANLAŞMASINA TEPKİ

Amerikan Brookings düşünce kuruluşu, yayınladığı bir yazıda, Amerika'nın Yüzyıl'ın Anlaşması olarak adlandırdığı uzlaşma planının değersiz olduğunu bildirdi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Brookings düşünce kuruluşu, yayınladığı yazıda Amerika'nın Yüzyıl'ın Anlaşması olarak dayattığı uzlaşma planının olumsuz sonuçlarına değinerek, Donald Trump yönetiminin ortaya koyduğu söz konusu planın Amerika'nın Siyonist rejime sorgusuz sualsiz destek verdiğini gösterdiğini belirtti.

Yazının devamında Arap ve siyonist İsrail arasındaki çatışmaların kökünün Arapların İsrail tarafından yok sayılması, Filistinlilerin haklarının çiğnenmesi ve İsrail'in işgalciliği olduğuna dikkat çekilirken, Trump'ın ortaya koyduğu planının söz konusu sorunların hiçbirisini çözemediği belirtildi.

Bilindiği gibi Amerika başkanı Donald Trump, geçen 28 Ocak tarihinde, Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile birlikte, Siyonist rejim lehine ve Filistin aleyhine olan sözde Yüzyıl'ın Anlaşması planını açıklamıştı.

 

Kudüs'ün resmen Siyonist rejimin başkenti olarak tanınması, Ürdün nehri Batı Yakasının yüzde 30'unun korsan rejime devredilmesi, Filistin'li mültecilerin kendi topraklarına dönüşünün engellenmesi ve Filistinlilerin silahsızlandırılması gibi hususlar, söz konusu şom planın bazı önemli maddeleridir.

parstoday

Yorumlar