YÜZYILIN ANLAŞMASI SİYONİST REJİMİ MEŞRULAŞTIRMA ARACI

 

Görüntülenme: 1988 Tarih: 30 Ocak 2020 15:16
YÜZYILIN ANLAŞMASI SİYONİST REJİMİ MEŞRULAŞTIRMA ARACI

Amerika başkanı Donald Trump beyaz saraya girdiğinden itibaren siyonist rejime kayıtsız şartsız destek bağlamında daha önce rastlanmayan eşsiz girişimlerde bulunarak, tutumlar sergiledi ve önceki Başkanların yapmaktan sakındığı eylemleri gerçekleştirdi.

Trump 28 Ocak salı günü yanında siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu da dururken, “Asrın Anlaşması" olarak bilinen dayatma uzlaşma planını açıkladı.  Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump söz konusu şom planın açıklamanın İsrail'in  Barış'ı için atılan bir adım olduğunu belirterek bu planın aşırıcılık ile mücadeleye yardımcı olacağını iddia etti.
Amerika başkanı bölgeye yaptığı ziyaretine işaretle Filistinlilerin yaşam durumundan üzüldüğünü iddia  etmesine rağmen,  Filistinlilerin başlıca sorunlarının müsebbibi yani korsan rejime hiç değinmedi.
 Trump'ın belirttiğine göre 80 sayfada düzenlenen sözde Asrın Anlaşması planını savunmada,  Filistin münakaşasının çözümü için şimdiye kadar önerilen tüm planlara  göre "en detaylı" plan olduğunu söyledi.  Amerika başkanı söz konusu planın "kazan- kazan" bir plan olduğunu ifade ederek söz konusu belgenin "daha sakin ve müreffeh" bir bölgeye ulaşmak için "pratik yöntemler" sunduğunu iddia etti ve Filistin hükümetinin kurulması geleceğini ise "onların kesin şekilde terörizmi bitirmelerine bağlı olduğunu" söyledi.
 Trump sözlerinin devamında Hamas ve İslami Cihad'ın  faaliyetlerinin durması,  İsrail karşıtı sloganların durması ve de Filistinli şehit ailelere tazminat ödenmesinin durdurulmasını istedi.
 Asrın Anlaşması planı, siyonist rejim parlamento seçimlerinin yakın olduğu bir dönemde  yayınlanması, aslında Netanyahu’'nun yararına ve daha çok oy kazanması hedefi ile açıkça yapılan bir harekettir.  Trump Washington müttefiklerinin iç işlerine müdahile bağlamındaki tutumunun doğrultusunda Britanya’da yapılan seçimleri Başbakan Boris Johnson lehine etkileme çalışmaları ardından şimdi siyonist Başbakanı için de aynı tutumu izlemektedir.  Tabii aynı zamanda bu konuyu Amerika başkanlık seçimlerinde kendi lehine kullanmak istiyor. 
Asrın Anlaşması detayları ile ilgili bazı bilgilerin dışarıya sızması uyarınca,  bu plan Kudüs kentini siyonist rejimin ayrılmaz başkenti ilan ederken batı yakanın büyük bir bölümünü siyonistlerin mülkiyetine veriyor.  Buna karşı Filistin ülkesi Batı yaka, Gazze şeridi ve Nakeb Çölü'nün bazı bölümlerinde bazı köprüler ve tünellerle birbirine bağlanacak parçalanmış bölgelerden oluşacak ve  siyonist rejimi tarafından işgal edilen topraklar ile ortak sınırı olmayacak, ayrıca Kudüs banliyösünde 4 kilometrekare alanında “Ebudis”  bölgesi Filistin ülkesinin başkenti tanıtılacak.  Asrın Anlaşması planı Ayrıca Filistinli mültecilerin kendi vatanlarına geri dönüşünü yasaklarken Filistin bölgelerinin onarılması için 50 milyar dolarlık bir yardım vaat ediliyor.
Amerika başkanı Donald Trump Asrın Anlaşmasının diğer tarafı yani Filistinlileri, resmi bir şekilde bilgilendirilmediği, ister özel teşkilat ister Filistinli Cihat guruplarından hiçbirinin bu planı kabul etmediği ve hatta şiddetli bir halde karşı çıktığı halde dünyaya tanıtmakta.
Şimdiye kadar siyonist rejimi karşısında birçok uzlaşma girişiminde bulunan Filistin Özerk Teşkilatı başkanı Mahmud Abbas bile söz konusu planın kabul edilemez olduğunu belirterek, şimdiye kadar yaşanmayan açıklamalarda bulunarak Trump’ın telefon görüşmesini kabul etmeyip Asrin Anlaşması'na muhalefet etmiştir.
Siyonist rejimi basınından Jerusalem Post'un yazdığına göre Mahmut Abbas Asrın Anlaşmasının açıklanmasına tepki olarak, Trump’ın "köpek" olduğunu söyledi. Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale de "Asrın Anlaşması olarak bilinen planı sadece Filistin milletini hedef almakla kalmadığını ve İslam dünyası için büyük bir sorun olduğu" belirti.
Amerika başkanı Donald Trump kendi tek yanlı veya zorba siyasetleri doğrultusunda ve de siyonist rejime kulluğunu ispat etmek için kendince Asrın Anlaşması planını ilerlettirmek istiyor. Fakat tüm Filistinlilerin Birlik içinde muhalefeti, ayrıca Asrın Anlaşması tanıtım törenine katılan Bahreyn, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi küçük Arap ülkelerine karşı, 4’lü grubun diğer üyeleri yani Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in olumsuz tepkisi ve de Arap Birliği'nin yanı sıra birçok ülkenin muhalefeti nedeni ile bu plan Trump hükümeti ve müttefiki yani siyonist rejime fiyasko yenilgiden başka bir sonucu olmayacaktır.

parstoday

Yorumlar