ABD 'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NA YÖNELİK TEPKİLERİ KIRMAK İÇİN IŞİD KARTINI MI KULLANACAK?

 

Görüntülenme: 1899 Tarih: 28 Ocak 2020 15:27
ABD 'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NA YÖNELİK TEPKİLERİ KIRMAK İÇİN IŞİD KARTINI MI KULLANACAK?

ABD'nin İsrail-Filistin meselesine çözüm bulmak amacıyla hazırladığı 'Yüzyılın Anlaşması'nın açıklanmasına kısa süre kala IŞİD' ait olduğu öne sürülen yeni bir ses kaydı paylaşıldı. Reuters'ın aktardığına göre kayıtta Yahudiler hedef alınıyor.

IŞİD'in sözcüsü Ebu Hamze el Kureyşi'ye ait olduğu öne sürülen yeni bir ses kaydında 'örgüt militanları ve tüm Müslümanlara Yahudiler ile Yahudi yerleşim alanlarına saldırı' çağrısı yapıldı.

Reuters ajansının aktardığı ses kaydında ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Washington ziyareti öncesinde açıklaması planlanan 'Yüzyılın Anlaşması' hedef alındı.

Siyasi gözlemciler, ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' adlı şer plana yönelik meşru tepkileri bastırmak için elinin altındaki IŞİD'i harekete geçirerek kendisine bağlı bu terör örgütüne dünyanın değişik noktalarındaki Sinagoklara saldırılar düzenletebileceğini belirtiyorlar. Böylece ABD ve Siyonist İsrail, ortaya çıkacak mağduriyetten suistifade ederek şom emellerine ulaşmak isteyecektir. 

SPUTNİK/ajanslar

Yorumlar