KORSAN İSRAİL FİLİSTİN'İ YOK ETMEK İÇİN YENİ BİR PLAN HAZIRLADI

 

Görüntülenme: 2514 Tarih: 13 Ocak 2020 08:07
KORSAN İSRAİL FİLİSTİN'İ YOK ETMEK İÇİN YENİ BİR PLAN HAZIRLADI

Filistin’i Ürdün’e taşımak isteyen İsrail’in sinsi planı bir bir ortaya çıkıyor. Bu sinsi plan kapsamında İsrail'in iki hedefi bulunuyor.

Filistin’i Ürdün’e taşımak isteyen İsrail’in sinsi planı bir bir ortaya çıkıyor. Bu sinsi plan kapsamında İsrail'in iki hedefi bulunuyor. İlk hedefi, Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ni ilhak etmek. İkinci hedefi ise Ürdün kralını devirmek. Böylelikle İsrail, Filistin yönetimi ile “Filistinli Ürdün” arasında bir konfederasyon kurmayı hedefliyor. İçinde tek bir Filistinlinin bile olmadığı bir Batı Şeria isteyen işgalciler, bölge halkını da Ürdün'e gitmeye zorluyor.

BARIŞ ANLAŞMASINI YOK ETMEK İSTİYORLAR

 

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu'nun başını çektiği bir dizi planları açıkladı. Gazeteye göre, İsrail'in Ürdün için önemli planları olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar, benzer gerekçeler ve sonuçlar sunan sağcı İsrailli yazarlar tarafından yazılan çeşitli makale ve raporlarla da kanıtlanıyor. Tüm rapor ve makalelerin üzerinde uzlaştığı tek nokta Ürdün ile varılan barış anlaşmasını yok etmekten geçiyor. İsrailliler, Ürdün Vadisi'nin ilhak edilmesinin, bir taşla iki kuş vurmayı amaçlayan taktik bir operasyon olduğuna inanıyor: Birincisi Batı Şeria'yı ilhak etmek ve Ürdün ile barış anlaşmasını iptal etmek. İkincisi, Haşimi Kraliyet ailesini devirmek ve Ürdün'ün Filistin'e alternatif bir vatan olmasını sağlamak.

TEK ENGEL ÜRDÜN

İşgalciler, amaçlarına ulaşmak için tek engel olarak Ürdün Kralı II. Abdullah'ı görüyor. Ürdün kralı devrildiğinde, İsrail Batı Şeria'yı ilhak etmeyi tamamlayabilecek ve Filistin Yönetimi ile “Filistinli Ürdün” arasında bir konfederasyon kurabilecek. Uzun bir süredir, Siyonist İsrail, Kral Abdullah'ı 'Barış Anlaşması'nı iptal ettirmek için baskı altında tutuyor.

DÖRT KOLDAN KUŞATIYOR

Ürdün ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Bir yandan bütçe sorunu ile meşgul olan Amman yönetimi, diğer yandan azalan gelir kaynaklarını arttırmakla uğraşıyor. Her zaman Ürdün'e destek kaynağı olan Körfez ülkeleri de yardımlarını İsrail'in isteği üzerine azalttı. Ürdün'ü ekonomik ve siyasi olarak kuşatan işgalci İsrail, Amman yönetimine dayattığı doğalgaz anlaşması ile adeta Ürdün'ü avucuna aldı.

Muhabir Muhammed Özdemir

MİLLİ GAZETE 

Yorumlar