FİLİSTİNLİ ESİR ZEHRAN 97 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

 

Görüntülenme: 2050 Tarih: 26 Aralık 2019 11:01
FİLİSTİNLİ ESİR ZEHRAN 97 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 42 yaşındaki Filistinli esir Ahmed Zehran, idari hapis cezasını protesto etmek için başladığı açlık grevi eylemini 97 gündür sürdürüyor.
 
Ramallah’a bağlı Deir Ebu Meşal beldesi sakinlerinden olan esir Zehran, işgal zindanlarında toplam 15 yıl yatan eski bir esir. Dört çocuk babası olan Filistinli esir işgal güçlerince son olarak Mart 2019’da gözaltına alındı.
 
Bu yıl ikinci kez açlık grevine başlayan Zehran’ın ilk açlık grevi 39 gün sürdü ve işgal yönetiminin serbest bırakılacağına dair kendisine verdiği söz üzerine Filistinli esir açlık grevine son vermişti. İşgal yönetiminin verdiği sözde durmayıp hapis cezasını 4 ay daha uzatması üzerine Zehran ikinci kez açlık grevine başladı.
 
Filistinli esir, uzun süre açlık grevinde olması sebebiyle sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine geçtiğimiz günlerde Er-Ramle Cezaevi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
 
Filistinli Esir Kulübü, önceki gün yayınladığı bildiride, açlık grevindeki esir Ahmed Zehran’ın sağlık durumunun iyice kötüleştiğini ve kritik bir aşamaya ulaştığını belirterek, Filistinli esirin her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.
 
Ofer Askeri Mahkemesi, Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti’nin esir Ahmed Zehran için yaptığı temyiz başvurusunu görüşmeyi ileri bir tarihe erteledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar