KAYS EL HEZALİ: 'IRAK'TA ÇIKAN FİTNENİN ARKASINDA ABD, İSRAİL VE BAE VAR'

 

Görüntülenme: 1953 Tarih: 23 Aralık 2019 11:43
KAYS EL HEZALİ: 'IRAK'TA ÇIKAN FİTNENİN ARKASINDA ABD, İSRAİL VE BAE VAR'

Irak Asaib Ehli Hak hareketi genel sekreteri Kays el'Hezali, Amerika, terör rejimi İsrail ve BAE'nin Irak'ta son fitnede halkın gösterilerini saptırmanın perde arkasında olduklarını söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Hezali, dış güçlerin Irak'ta kaos çıkarmak için kışkırtıcı girişimlerde bulunduklarını ve bu doğrultuda halkın gösterilerini kendi şom emelleri için kullandıklarını belirterek, ABD, ırkçı İsrail ve BAE üçlüsünün Irak'taki gösterilerin kana bulunmasında rolleri olduğunu söyledi.

Hezali, halk gösterilerinin  gerçekte işsizlik ve halka hizmette yetersizlikler ve yolsuzlukları  protesto olduğunu belirterek Irak halkının hiç bir zaman sistemin devrilmesi ve bütün partilerin kapatılması taraftarı olmadığını söyledi.

Hezali,  cuma gecesi de yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Trump'ın Irak'ın yeniden yapım ve onarımı için Irak'ın petrol gelirlerinin yarısını istediğini ifşa etmişti.

Irak Hizbullah tugayları da, Amerika ve terör rejimi İsrail'i, son fitne olaylarında rolleri olmakla suçlamıştı.

Bu arada Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet konakları ve yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye giden Ahrar Köprüsü'nde bulunan protestocular geri çekildi. Polis, yaklaşık 3 aydır Ahrar Köprüsü üzerinde ve Vesba Meydanı'nda toplanan protestocuların çekildiğini ifade etti. Protestocuların ünlü Tahrir Meydanı'na geçtiği belirtilirken köprü üzerinde çok az sayıda kalan protestocuların güvenlik güçleriyle birlikte çevreyi temizledikleri bildirildi.

 

Irak'ta onlarca kişinin hayatını kaybettiği, binlerce  kişinin yaralandığı hükümet karşıtı protestoların ardından Başbakan Adil Abdülmehdi istifa etmişti.

parstoday

Yorumlar