AHMED BAHR: UCM'NİN KARARI FİLİSTİN DAVASI İÇİN BİR KAZANIMDIR

 

Görüntülenme: 1970 Tarih: 22 Aralık 2019 05:35
AHMED BAHR: UCM'NİN KARARI FİLİSTİN DAVASI İÇİN BİR KAZANIMDIR

Filistin parlamentosunun başkan vekili Dr. Ahmed Bahr, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin işgal yönetiminin savaş suçları hakkında dava açtığı günün Filistin halkının ve onun ulusal davasının hayatında tanıklık edilecek bir gün olacağını ifade etti.
Bahr bu günün aynı zamanda bütün uluslararası yasaları, prensipleri, anlaşmaları çiğnemeyi alışkanlık haline getiren ve bunu kendi açısından gayet normal kabul eden işgal yönetimi karşısında da tarihi bir gün olacağını belirtti.
 
Ahmed Bahr yaptığı basın açıklamasında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin işgal yönetiminin işgal altındaki Filistin bölgelerinde işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma açılabileceğine dair açıklama yapmasının Filistinliler ve onların adil davaları için bir kazanım, işgal yönetimi, bölgeye ve tüm dünyaya yönelik siyonist proje için de bir yenilgi olduğunu dile getirdi.
 
Bahr, Filistin Yönetimi'ni, uluslararası kurumlarda temsil edilen Arap ve İslam ülkelerini bu tarihi anı yakalamak için çalışmaya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin işgal rejiminin suçlarını sorgulamak için atacağı her adımı desteklemeye çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar