SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERİN TUTULDUĞU ZİNDANLARIN MAHREM BÖLÜMLERİNE BİLE KAMERA YERLEŞTİRMİŞ

 

Görüntülenme: 2598 Tarih: 15 Aralık 2019 18:00
SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERİN TUTULDUĞU ZİNDANLARIN MAHREM BÖLÜMLERİNE BİLE KAMERA YERLEŞTİRMİŞ

Filistin Esir Hakları Hareketi, Siyonist rejim zindanlarında tutulan Filistinli kadın ve kızların havalandırma ve spor bölümlerin de bile tesettürlü dolaşmak zorunda kaldıklarını duyurdu.

Qodsna'nın haberine göre, Filistinli kadın esirlerin bir bölümünün kaldığı Damon Cezaevi yöneticileri, kışın gelmesi ile birlikte kadın esirlere yönelik yeni ceza ve baskılara başladı.

Filistinli Esirler Topluluğu Başkanı, bu konu hakkında şunları söyledi: "Cezaevi yönetimleri başta tuvaletlerin kapısının üstü ve havalandırma bölümü olmak üzere her yere kamera yerleştirerek esir kadınların mahremiyetlerini ihlal etmektedir.

Ayrıca esirler güneş ışığından mahrum bırakılmaktadır. Kış mevsiminin başlaması ile birlikte Filistinli kadın esirlerin durumu daha da kötüleşmiştir. Cezaevi idarecileri kışlık elbise girişine izin vermemektedir. Bu yüzden esirler soğuktan korunamamaktadır.

Kadın esirlere sağlık hizmeti de verilmemektedir. Özellikle sorgulama sırasında ağır işkenceler yüzünden hastalanan birçok esir tedavi olamamaktadır.

Bu hasta esirlerden biri olan Esra Elceabis'in ameliyat olması engellenmektedir.

İnsani şartlara haiz olmadığı için daha önce defalarca kapatılan ve her defasında Siyonist Rejim Cezaevi İdaresi tarafından yer azlığı bahane edilerek yeniden açılan Damon cezaevinde şu anda 42 Filistinli kadın esir alıkonulmaktadır."

kudusgunu.com

Yorumlar