CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KUDÜS VE FİLİSTİN'DE DURUM GÜNDEN GÜNE KÖTÜLEŞİYOR

 

Görüntülenme: 1709 Tarih: 09 Aralık 2019 06:56
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KUDÜS VE FİLİSTİN'DE DURUM GÜNDEN GÜNE KÖTÜLEŞİYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada İsrail'in Batı'nın ve bazı Arap ülkelerinin cesaretlendirmesiyle aşırı gidebildiğini ve Kudüs ve Filistin'de durumun günden güne kötüleştiğini dile getirdi. 
 
Tayyip Erdoğan bu konudaki açıklamasını İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da düzenlenen sosyal işler bakanları toplantısında yaptı. 
 
Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının birtakım sebeplerden dolayı kendi içine kapandığını ve enerjisini ve imkanlarını heder ettiğini gücüne ve imkanlarına denk bir etki gösteremediğini belirtti. 
 
Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye olarak Kudüs ve Filistin konusunda dile getirdiğimiz itirazlarda çoğu defa yalnız kaldığımızı hissediyoruz. Esasen son yıllarda maruz bırakıldığımız terör saldırılarının ve ekonomik sabotajların gerisindeki sebeplerden birinin, bu ilkeli duruşumuz olduğunun farkındayız. Ama bedeli ne olursa olsun hakkın, hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Filistinlilerin hakkını savunmaktan ve tüm mazlumlar ile dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz."
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar